Tahini och Spice Hot Cocoa

Du kan kalla det varm kakao, varm choklad, helt enkelt kakao eller, lite mer gammaldags men fortfarande fantastisk term, drick choklad. De är alla olika namn för samma underbara sammansättning av choklad, mejeri och sötningsmedel. Amerikanerna älskar att toppa det med marshmallows, stor eller mini, och en stor dollop sötad piskad grädde. Det finns få saker mer tröstande än en stor krus av denna dryck på en kall vinterdag.

Vi har antagligen Maya att tacka för denna behandling eftersom de började dricka sin choklad för 3000 år sedan. Även om det troligen var en bitter, osötad dryck som var avsedd att bota olika sjukdomar. Europarna fick så småningom det och på en viss tid bestämde någon att det skulle vara mycket mer tilltalande med lite socker.

Idag är varm kakao i sin söta form populär över hela världen. Men olika kulturer föredrar det på olika sätt: tjockare eller tunnare, mer eller mindre söta, så vidare och så vidare. Latinska länder tenderar att tycka att de tjänade tjockare, men vi är mer benägna att hitta tunnare versioner i USA. Drycken finns på menyerna på de flesta restauranger och restauranger, och stormarknaden och mataffärshyllorna är fodrade med pulveriserad varm chokladklar blandar.

Visst, de är bekväma men tyvärr är dessa blandningar sakna smakljud och berättar för det mesta att du lägger till varmt vatten. Men varm kakao borde vara så mycket mer än så. Det ska vara rik och smakfullt, och att göra din egen är så lätt. Det tillåter dig att använda choklad av hög kvalitet som kraftigt påverkar smaken. Och gör din egen blandning lämpar sig för alla slags extra kryddor som kanel, muskotnöt och kryddig ingefära. Mest roligt med allt är att lägga till kropp och grädde med något som jordnötssmör eller tahini pasta . Bara en matsked av tahini ger en underbar ledtråd av sesamsmak som passar perfekt med choklad.

Fortsätt och lägg till marshmallows eller vispgrädde om du vill. Men du kan hitta smaken av hemlagad varm kakao är så bra, du vill hellre bara njuta av det som det är.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Lägg till hela mjölken, mjölkchoklad och ljusbrunt socker till en liten kruka och laga på låg värme, rör om hela tiden tills choklad och socker har löst sig.
  2. Vispa i tahini tills det är smidigt och lägg till kanel, jordgubbe, jordnötsnöt, havsalt och cayennepeppar, om du använder.
  3. Ta bort från värmen, häll i en mugg, servera het och repetera!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 803
Totalt fett 51 g
Mättat fett 27 g
Omättat fett 16 g
Kolesterol 28 mg
Natrium 442 mg
kolhydrater 71 g
Kostfiber 12 g
Protein 17 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)