Hur Steam Grönsaker

Oavsett om det är spishäll eller mikrovågsugn, är det enkelt att döma grönsaker!

Många tycker om att grilla grönsaker , men det finns mycket att säga för att ånga dem. Genom att ånga en grönsak, är dess färg, struktur, smak och näringsinnehåll bättre behållna. Ångkokning är också ett av de enklaste sätten att förbereda grönsaker och kan göras på några minuter.

Stovetop Steaming vs Microwave Steaming

Förutom att köpa en verklig matvattenberedare finns det två huvudsakliga sätt att ånga grönsaker: på spisen och i mikrovågsugnen.

Båda metoderna är snabba och enkla och resultaten är i allmänhet desamma. Men för varje olika grönsaker kokta finns det några variationer, till exempel hur länge man lagar mat.

Du behöver ingen särskild utrustning. De flesta kommer att ha en kastrull, ett lock och en kolv redan i sitt kök, och det är allt som behövs för att ånga på en spishäll. För att ånga i en mikrovågsugn, är en mikrovågssäker skål och plastfolie de verktyg som behövs.

Traditionell metod för ångande grönsaker

Steaming Grönsaker i Mikrovågsugnen

Hur länge till Steamgrönsaker

Alla grönsaker har olika tillagningstider beroende på storlek och tjocklek. Nedan hittar du några av de vanligaste ångade grönsakerna och deras tillagningstider för både spishäll och mikrovågsugning.