Hokey Pokey Ice Cream

Hokey Pokey är Nya Zeelands mest populära glassaroma och med rätta det. Tänk dig att din favorit vaniljglass prickade med knäckiga bitar av bikakis godis.

Honeycomb candy är också känt som hokey pokey, cinder toffee eller svamp godis. Det görs enkelt genom att värma ihop socker och gyllene sirap och omröra i natron . Detta får blandningen att skumma upp och lufta. Efter ca 30 minuter hårdnar sig blandningen för att bli bikaka.

Sprinkle hokey pokey honeycomb på glass eller på kakor för en läcker, crunchy behandling. Traditionella hokey pokey recept kallar för gyllene sirap, även känd som ljus tratt i Storbritannien. Om du inte kan hitta den, kommer lätt majssirap att göra.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Rikta en bakplåt med vaxat pergamentpapper. Avsätta
  2. Värm 5 msk socker och 2 msk sirap eller lätt majssirap i en liten kastrull över medium värme.
  3. Smälta blandningen och rör om ibland. Koka upp i 5 eller 6 minuter - se till att du rör kontinuerligt så att sirapen inte brinner.
  4. Ta grytan ur kaminen och rör i sodavatten (bikarbonat). Blandningen kommer att skumma upp och bli blek. Använd en spatel för att skrapa och häll blandningen på det vaxade pergamentpapperet.
  1. Låt honungskakan sätta i 30 minuter.
  2. Sätt i bikakan löst i pergamentpapper och använd en rullpinne för att bryta den i små bitar.
  3. Skaka glass i två serveringsskålar och strö med hokey pokey honeycomb. Servera omedelbart.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 266
Totalt fett 5 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 1 mg
Natrium 679 mg
kolhydrater 57 g
Kostfiber 0 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)