Det perfekta traditionella Yorkshire Parkin Receptet

Klibbig, fuktig, välsmakande och någonsin så tröstande, en traditionell Yorkshire Parkin är saker av vinternätter och brasar.

Yorkshire Parkin är främst den norra engelska formen av pepparkakor men olika parkins karakteriseras av var de är gjorda. De från Yorkshire är de mest kända och de som tillverkas där använder havre som gör dem annorlunda för andra. Parkin äts traditionellt på Bonfire Night , den 5 november, och firar Guy Fawkes stora misslyckande att spränga husen på parlamentet 1605. Guy Fawkes var en Yorkshireman.

Detta Parkin Recept är lätt att göra och skapar en härlig, fuktig klibbig kaka - men du kan äta tårtan nästan omedelbart, det blir klibbig om du sätter ihop och lagrar den i flera dagar. Den andra skönheten i kakan är den håller sig bra i en lufttät tenn, kan ätas som en tårta eller varm som en pudding med en puddingdocka och ett alternativ till svamptårta i en bagatell, vilket ger det en mer autumny smak än ett ljus sommarbakgrund.

Parkin är en av de bästa kakorna, jag älskar det, men då är jag från Yorkshire.

Vad du behöver

Hur man gör det

Värm ugnen till 140C / 275F / gas 1

Anteckningar om Parkin: Det är en härlig pinne kaka, men gör också en fab pudding med lite vaniljglass eller gå hela hogen, och har vanilj

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 876
Totalt fett 37 g
Mättat fett 21 g
Omättat fett 12 g
Kolesterol 232 mg
Natrium 472 mg
kolhydrater 135 g
Kostfiber 2 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)