Allt om Chervil

Tips för att använda denna delikata vårkräftan

Chervil är en delikat grön vårkräda som är perfekt för sallader och särskilt utsökt i omeletter och andra äggrätter.

Vad tycker Chervil smak?

Chervils smak beskrivs kanske bäst som en tonad, fin och delikat version av ett kors mellan tarragon och persilja med bara en liten liten ryggmärg av en bit anis eller mint , utan att någon av dessa smaker verkligen kommer igenom .

Vad ser Chervil ut?

Chervil ser ut som en något blekare, mer delikat och finare formad platå persilja, men med frillier, tunnare utseende lämnar. Ibland kan bältar av körsbär ha löv som är ganska tätt stängda, nästan blommiga. Undvik chervil med faktiska blommor kopplade till det - det betyder vanligtvis att örten har blivit lite bitter.

När och var kan jag hitta Chervil?

Chervil är en vårjord. Det kommer att dyka upp på vintern i varmare klimat och i slutet av vintern i tempererade klimat eller från odlare som använder växthus. Annars är fräsch chervil vanligen bara tillgänglig på våren och till sommaren på kallare områden. Liksom persilja och koriander kommer värmen att leda till bulten, bultna, gå till frö och bli bitter.

Chervil är inte lika vanlig som persilja eller koriander, men du behöver sålunda jaga det på specialaffärer eller bönder. Om du inte hittar chervil på marknader nära dig, överväga att odla det själv.

Den är lycklig i trädgårdarna utan för mycket sol eller skugga, en fin blandning är vägen att gå och kan också växa snyggt i en liten kruka på en vindisol i en klassisk örtträdgård i köket.

Hur man använder Chervil

Chervil är en av de örter som används för att göra böter herbes (de andra är persilja, dragon och gräslök), en delikat örtblandning används i stor utsträckning i fransk matlagning.

Chervil är särskilt utsökt med ägg - antingen till en omelett eller strö på äggröra. Det kan också ta en ny spark när den läggs till lätt klädda sallader.

Vad om jag inte kan hitta chervil?

Å ena sidan kommer inget annat att verkligen smaka som chervil; Å andra sidan kan persilja eller dragon (eller, ännu bättre, en kombination av de två) lägga till den fräschgröna örtnoten i ett recept när chervil inte finns. Jag hittar också gräslök eller dill, som också parar så bra med ägg och känsliga gröna, kan fungera bra i stället för chervil, även om smaken är helt annorlunda.