Hur man lagar New England-Style Cornmeal-Crusted Cod Cheeks

Torsk kinder. De är vad du tycker. Dessa små bitar av godhet är från torskens och kullans käftar eller hälleflundra i Stillahavsområdet. De är en fiskares vän; Traditionellt skulle fiskarna äta kinderna och sälja resten av fisken och trodde att de inte skulle vara tilltalande för köparna. Dessa små bitar torsk eller hälleflundra är lätta att laga mat och roligt att äta som en smörgås på en crusty bulle med grönsaker och sås av val eller solo, med bara en doppsås, som en aptitretare. Bara panerad eller misshandlad, torsk kinder är ett måste när i New England. Detta recept jazzes upp en klassiker med en vitlök-basilika dippsås. Figur på tre till fem kinder per person för en starter; dubbel det för en huvudrätt servering.

Vad du behöver

Hur man gör det

Såsen

I en matprocessor lägger du till en nypa salt, basilika, vitlök och senap. Blanda tills den är blandad, tillsätt sedan olivoljan i en långsam drozzle för att slutföra såsen. Senapet kommer att hjälpa till att hålla det från att skilja sig, men om det gör det, ingen stor sak: Rör det bara kraftigt strax innan du serverar.

Fisken

Blanda majsmjöl med cayenne och svartpeppar.

Lägg en tung stekpanna över medelhög med tillräckligt med olja - jag gillar rapsolja för stekning - för att komma upp på sidorna av pannan ungefär en kvart tum.

Salt torsken eller hälleflundra kinderna och skrapa sedan i majsmjölet. Skaka av eventuellt överskott och stek i oljan. Tala inte dem; laga mat i partier om du behöver. Lägg de kokta kinderna på en tallrik med en pappershandduk på den i en varm ugn.

Du bör laga kinderna ca 3 till 4 minuter per sida, eller tills de är guldbruna. Vrid ner värmen till medium om de lagar för snabbt.

Servera med doppsås på sidan. När det gäller en drink tycker jag om att ha en öl med detta ... eller ännu bättre, ett glas champagne, prosecco eller annan mousserande vitvin.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 827
Totalt fett 61 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 42 g
Kolesterol 64 mg
Natrium 405 mg
kolhydrater 45 g
Kostfiber 10 g
Protein 33 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)