Hur korrekt Grill

Oavsett om kol eller gas, du kan grilla som ett proffs

I sin mest grundläggande form görs grillning genom att placera mat direkt över en het flamma. Förr i tiden betecknade detta en eld och en sorts rist över det för att inte köttet skulle falla i flammorna. Idag kan det vara allt från en blygsam liten $ 20 kolgrill till en inbyggd $ 15 000 gasgrill. Det finns många klockor och visselpipor på grillar dessa dagar men grunderna för grillar ändras aldrig. Så när du lär dig rätt sätt att grilla, spelar det ingen roll vilken typ av grill du har.

(Självklart, om du arbetar med kolgrill måste du lära dig att bygga elden och kontrollera värmen.) Med ett handtag på grillens värme och maten du lagar matar, får du en grillmästare på nolltid.

Bedöm temperaturen

När du lagar mat snabbt och snabbt vill du att din eld är hög. För smala köttstycken och mindre föremål som kebab, biffar, kotletter, hamburgare och hundar vill du sätta upp värmen och laga mat snabbt. Det betyder att du måste hålla ett öga på grillen, och ännu viktigare, maten.

Varmt och snabbt är dock inte sättet att grilla allt. Fisk, kyckling, grönsaker och frukt (ja, frukt) är bättre grillade vid lägre temperaturer; syftar till medelvärme med dessa livsmedel. För en gasgrill innebär det att man vrider på knopparna, och för kol betyder det att man bygger en mindre eld. Du behöver fortfarande titta på dessa livsmedel noga, men de brukar ta längre tid att laga mat på grund av lägre temperatur.

Om du använder en gasgrill är temperaturvalsarna en bra indikation på hur hög eller låg värmen är. Men om du har en kolgrill, hur vet du verkligen hur varm medelhög värme är? Det finns faktiskt en metod som du kan implementera med bara din hand. Regeln är försiktigt! Håll handen över matlagningen och börja räkna med sekunder tills du inte kan tåla värmen och känna att din hud kommer att brinna.

Ju längre du kan hålla din hand där, självklart, desto lägre blir värmen. Detta gäller både för gas och kol. Riktlinjerna att följa är:

Flytta din mat

Du kanske har hört att du ska lämna maten ensam tills det är dags att vända det. Det är faktiskt en myt att du inte ska vända mat för ofta. Vänd när du behöver du vill även laga mat och du kan inte göra det över direkt värme utan att bläddra ibland. Du vill också flytta dina livsmedel runt grillen och dra nytta av allt det utrymme du har. Tänk på det här sättet: När du lägger en biff på en varm grill, skapar matlagningsrören skapa grillmärken, men kyler också i processen. Att flytta till ett nytt utrymme när du bläddrar ger dig bättre grillmärken.

Den andra anledningen att flytta maten runt, särskilt på en gasgrill, är att undvika flare-ups. Flare-ups kommer att hända-särskilt med fetma livsmedel som biff - och du måste vara förberedd för dem. Din bästa satsning är att flytta mat ut ur flammans väg (istället för att springa för sprayflaskan, vilket aldrig är en bra idé).

Koka över indirekt värme

Det finns vissa livsmedel som dra nytta av att kokas bort från värmekällan, som kallas matlagning över indirekt värme.

Indirekt grillning är när du har elden på ena sidan av grillen och maten på den andra. (Ja, det här är i grunden rostning, men du får smakerna i din mat.) Du använder indirekt grillning för stora livsmedel som hela kycklingar, nötköttstammar, revben av revben och alla andra fjäderfä eller kött som behöver mycket tid att laga. Indirekt grillning ger dig möjlighet att få dessa stora matar tillagade genom mitten innan utsidan vänder sig till träkol (inte den typ av kol du brinner, men lika oätlig).

Vet när den är klar

Medan det finns allmänna riktlinjer för grillningstid som du kan använda (som 7 minuter för varje tum av stekens tjocklek) är den enkla sanningen att det är en utmaning att veta när maten är färdig. Vad du behöver komma ihåg är de tre lagarna om framgångsrik grilling: Lag 1: Du kan laga mat längre, men du kan inte "riva". Naturligtvis leder detta oss till lag 2: Undercooked kött kan döda dig.

Det här låter allvarligt, men det är för att det är. Lag 3: Lita på att verifiera-erfarenhet är det bästa verktyget du måste laga matarna till deras riktiga doneness, men en kötttermometer är nödvändig för att du ska ha det rätt.

Dessa grunder hjälper dig att lära dig hur du grillar. För grundläggande grillar tekniker kom ihåg att följa några regler.

Hur man grillar ... Något

 • Hur man grillar fisk
 • Så Grill Steaks
 • Hur Grill Burgers
 • Så Grill Grönsaker
 • Hur man grillar frukt
 • Hur Grillkorv
 • Hur man grillar varmkorv
 • Hur Grillar Ribs på en Gas Grill
 • Hur Grillar Ribs på en Charcoal Grill
 • Hur Grillsoppa
 • Hur Grill Pizza
 • Hur Grillar Räkor
 • Så Grill Griskött
 • Så Grill Grönsaker
 • Hur man grillar aubergine
 • Hur Grill Squash
 • Så Grillat Tomater
 • Hur Grillar Turkiet
 • Hur Grill Corn
 • Hur man grillar potatis
 • Hur Grillar Svampar
 • Så Grill Lamb Chops
 • Hur Grill Shish Kebabs
 • Så Grill Rack of Lamb

Generellt är gasgrillar ganska enkla att använda. Medan det finns några vanliga gasgrillproblem, är de flesta gasgrillar pålitliga och gör ett bra jobb med att laga mat. Nu kan du spendera var som helst från 100 till 15 000 dollar på en gasgrill. För att få ut det mesta av din grillinvestering borde du försörja dig med grillningsteknik, vilket ger dig självförtroendet att laga de flesta någonting.

Först av allt, låt oss skingra en myt: Om du är en kille betyder det inte att du föddes med en gen som gör dig till en bra griller.

Framgångsrik grilling tar övning. Precis som någon färdighet tar det tid och några försök innan du känner att du har kommit ner, så ta tisdagskvällens middag ut till grillen för att få lite övning innan du bjuder in alla dina vänner till en cookout.

Gas Grill Operation

För tunnare köttstycken som kebab, stek, kotletter, hamburgare och varmkorv vill du laga mat över hög värme och laga det snabbt. För fisk, kyckling, grönsaker och frukt vill du sänka värmen och grilla långsammare. Beroende på din grill är en inställning mellan medium och låg på reglerventilerna troligen rätt, men du måste hålla koll på maten för att försäkra dig om att den inte brinner. Övning kommer att låta dig veta hur du ställer in grillen för dessa mer känsliga livsmedel.

Men oavsett vad du grillar, följer några viktiga steg varje gång du lagar mat för att säkerställa ett framgångsrikt resultat.

 1. Avlägsna grillen och sätt på gasförsörjningen.
 1. Stäng kontrollventilerna högt och tänd grillen (följ instruktionerna på grillen).
 2. Förvärm din grill. En bra grill ska vara varm på ca 10 minuter.
 3. Ta en grillborste och stryk av kokningsytan.
 4. Placera din mat på den heta grillen och håll dig fast. Dessa livsmedel kommer att laga mat snabbt och om du lämnar risken att bränna det du grillar.
 1. Vänd vid behov och ta bort när du är klar.
 2. Låt grillen springa högt i några minuter.
 3. Ta din grillborste och stryk av kokningsytan.
 4. Stäng av ventilerna och bränsletillförseln.
 5. Låt grillen vara helt sval och byt ut locket.

Lock öppet eller stängt?

De flesta gasgrillar fungerar bäst med locket stängt. Bara med locket ner kan de generera den typ av intensiv värme som krävs för hög temperaturgrillning. Självklart måste du ha locket ned för lagring med lägre temperatur för att få mat tillagad till mitten och för indirekt grillning.

Indirekt matlagning

Indirekt grillar låter dig grilla alla saker som är för stora för att sitta direkt över en levande eld (utsidan skulle brinna medan insidan var okokt). Som grillning i ugnen tar indirekt grillning tid och en kontrollerad temperatur. För att ställa in din gasgrill för indirekt grillning, sätt bara på några av brännarna medan du lämnar de andra. Vad du behöver är tillräckligt med utrymme för att placera det du grillar (som en grillad eller en hel kyckling) på grillen utan någon av brännarna på under den. Om du har en stor grill med flera brännare är det bäst att placera maten i mitten och tänd brännarna på båda sidor.

Om din gasgrill är för liten för denna inställning, placera maten på ena sidan och tänd brännaren på den andra. Du måste rotera maten för att få den att laga jämnt.

Ytterligare tips

Bortsett från dessa grunder är det ett par andra saker du borde veta för att vara en expertgasgriller:

Matlagning på en gasgrill

När du känner att du befinner dig i ett grillspår är det dags att expandera utöver hamburgaren och varmkorgen. Steg upp dina biffar genom att searing dem innan du lagar mat, ge en hel kalkon eller rotisserie kyckling ett försök, eller känner dig trygg med att du kastar ett rev med revben för din nästa fest.

Trekolgrillning är mycket mer en konstform jämfört med gasgrillning. Det ger dig en mer autentisk grillad smak och cookout-upplevelse, men det är inte lika bekvämt eller förutsägbart som att laga mat på en gasgrill. När det gäller en kolgrill, oavsett hur dyr eller fin det kan vara, finns det ingen temperaturreglerventil. Du styr värmen genom att du bygger en brand, hur du justerar öppningarna och hur bra du är att hålla locket på.

Så det finns lite att lära och behärska.

Vad du behöver

För att lyckas vid kolgrill behöver du mer än bara grillen och kolet. Från var du ska placera din grill för att lämna dig gott om tid, det finns flera faktorer att tänka på när kolgrillning.

Ta hand om träkol

Till skillnad från en gasgrill kan du inte bara "slå på" och "stänga av" värmen med en kolgrill. När du slår på måste du bygga en brand och "avstängning" betyder att du måste stänga av grillen ordentligt.

En bra kolgrill kan stängas av när du är klar genom att stänga locket och öppningarna - bristen på syre kommer att stoppa kolet från att brinna.

Men det betyder inte att träkol är coolt nog att hantera; Kolarna kommer att förbli varma i upp till 24 timmar, så dumpa inte heta kolar i soptunnan eller du kan börja elda. Nummer två säkerhetsproblem med en kolgrill är misshandlande varmt kol och aska. Även en liten bägare kan starta en eld, så du måste se till att aska är ordentligt släckt innan de går någonstans då en eld kan börja.

Egentligen kan du spara det kvarvarande kolet för nästa gång. Så när du är klar, ta bort matlagningsristen, rör upp kolet, byt ut locket och stäng ventilen. Nästa gång du lagar mat, lägg till nytt kol på vad som var kvar och ljus. Om du är försiktig kan du minska din träkonsumtion i halv och spara lite pengar.

Och när det gäller att välja en typ av kol, håll den ren. Det finns många kolar där ute med tillsatser, ibland ganska otäcka. Matlagning över en riktig kolsbrand är en väldigt naturlig sak att göra så varför lägger man till petroleumbaserade lättare fluider eller självbelysningskol med alla typer av kemikalier? Köp naturligt kol utan kemikalier och lätt naturligt med kolskorsten, elstart eller naturliga koltändare.

Din mat kommer att smaka bättre och du kommer inte att fylla luften med skadliga rök.

Bygga en kolgrå

När du väl har hängt på det, blir det en annan natur att bygga en bra kolsbrand. Men det finns några tips du behöver för att komma igång och träda i bruk varje gång du kolgrill.

Se till att njuta av dig själv

Kom ihåg att kolgrillning ska vara kul. Charcoal grillning är inte svårt, och när du kommer hänga på det kommer du förmodligen att älska att göra det. Och glöm inte att lämna dig gott om tid att bygga en eld och laga maten.

Charcoal grillar - åtminstone de goda - kan träffa temperaturer över 700 F eller hålla temperaturer runt 200 F. Det betyder att du kan sätta en biff bättre än du kan på en gasgrill och laga fortfarande låg och långsam för de saker du vill ha långsam-rostat. Många kolgrillar har även rotisseriealternativ. I grund och botten kan en kolgrill göra nästan vad som helst en gasgrill, och till ett mycket bättre pris.