Gör klassisk komfortmat med dessa recept

All-American Favorites

Vad är komfortmat? De är lugnande livsmedel som framkallar nostalgi eller tröstande barndomsminnen. De är säkra livsmedel, med okomplicerade smaker, ofta täckta i magefyllda kolhydrater. För de flesta av oss är dessa livsmedel långt ifrån gourmet. De är symbol för hemlagning.

Vad gör en maträttskokmat?

Coziness är kanske den viktigaste kvaliteten i komfortmat, och den typen av intimitet kräver ofta mat som är varmt (och helst det värmer hemmet medan det lagar mat), mjuk och krämig.

Framkallandet av modermjölk är inte tillfälligt. Många comfort-food-favoriter är måltider som kan serveras till små barn för att skämma bort dem, liksom till äldre vuxna vars tänder kanske inte står upp till en mer stel biljettpris.

Naturligtvis är nostalgi mat en stor del av komfort köket. Menyn med barndomsfödelsedagsfest - pizza, varmkorv, tårta - kan betrakta som komfortmat för vissa. De som växer upp i andra delar av världen kommer att visa stor förkärlek för de livsmedel som de älskade som barn: söt mexikansk avena i stället för en gloppy amerikansk havremjöl, till exempel.

Hitta Amerikas Favorit Comfort Foods

Vi tog läsarens omröstning, och resultaten var en promenad nerför minnesfältet. Revisiting favorite amerikanska komfort livsmedel visar särpräglade tendenser relaterade till ålder, barndoms regionala plats och etnisk uppfostran. Komfortmat i södra Louisiana skiljer sig från de i New England.

Men det finns vissa överlappningar.

Det kommer inte som någon överraskning att jordnötssmör och gelésmörgåsar och grillad ost rankas högst på vår lista, men vem behöver ett recept för dem? Den näst mest populära var köttfärs, potatismos, brisketpottbröd, stekt kyckling, makaroner och ost, spagetti och överraskande bra oljongrill.

Det är kanske en indikation på traditionella amerikanska barndomar att mycket få grönsaker gjorde denna lista.

American Comfort Foods och Recept

Här är de bästa komfortmatarna, som är kopplade till ett lämpligt recept, antingen traditionellt eller uppdaterat. De är listade i alfabetisk ordning för enkelhets skull. Har dina favoriter gjort listan?