Kycklingsoppa Tips och tips

Kycklingfot gör stor buljong

Även om det är ganska svårt att förstöra soppa, här är några tips och tips som hjälper dig att producera det mest smakrika, tillfredsställande resultatet.

• Börja alltid med kallt vatten, aldrig varmt eller varmt.

• När du smakar för att justera smakerna, använd en sked av rostfritt stål, inte en trä eller en silversked. Trä och silver dölja smak på tungan.

• En god soppa behöver verkligen salt , helst grovt salt . Om du måste undvika salt vet du att smaken kommer att minska kraftigt.

Lägga till saltlösning eller lågnatriumbuljongkoncentrat kommer att hjälpa till.

• Vrid inte näsan upp på följande sätt: Kycklingfot lägger inte bara en stark smak men en gelatinisk kropp till soppen. Du hittar dem på många asiatiska marknader. Friska kycklingfötter måste skållas om fem minuter så att huden och tånaglarna kan avlägsnas innan de läggs till stockpotten. Kalvfötter, kalvkorn och nötkreaturmargben uppnår samma mål. Benen läcker också näringsrika kalcium och mineraler i soppen.

• Om det inte är möjligt, använd inte kyckling som är frusen. Frysning tvingar fukt från vävnaderna. När fågeln tinas, slutar all den fukten upp i avloppet och lämnar en torr och smaklös kyckling.

• Unthawed frysta grönsaker bör inte läggas till soppan till de sista 15 minuterna av tillagningstiden.

• Använd långa, icke-reaktiva lagerpottar för att göra soppa. Montera fågeln i potten. Basen ska vara tillräckligt stor för att hålla fågeln och täcka den med ett minimum av vatten.

En pott med tung konstruktion fördelar värmen jämnare.

• Att skumma eller inte skumma? För tydliga soppor skuggas många receptförespråkare av de skummande fastämnena som stiger till toppen som soppan kockar. Det finns emellertid inte bara smak men näring i de fasta ämnen som kommer att bryta ner som soppan kockar. Du kan suga buljongen innan du lägger till grönsaker.

För en tydligare buljong, sikt genom cheesecloth. Eller du kan skumma. Valet är ditt.

• Låt inte soppen koka. Det ska simma mycket försiktigt eller köttet blir hård och buljongen molnigt.

• Mörkt kött har mer smak än vitt kött. Om du använder kycklingdelar snarare än en hel kyckling, håll det i åtanke. Att använda bara allt vitt kött resulterar i ett mycket mindre smakfullt resultat.

• För de som är bekymrade över fett, gör soppen i två steg. Koka kycklingen med sina aromatiska grönsaker och örter på en dag. Städa köttet och aromämnena från buljongen. Kyl upp buljongen tills fettet stelnar på toppen. Spara fettet för andra användningsområden eller kassera. Fortsätt med soppan. Tänk på att huvuddelen av smaken är i fettet.

• Om du planerar att förbereda, laga kycklingen med grönsaker och örter. Frys det ansträngda lagret . Om din planerade framtida användning innehåller kycklingkött, frys köttet i lagret så att det inte torkar ut. Du kan senare tina och lägga till färska grönsaker, pasta eller ris.

• För en rikare buljong, ta bort kycklingen från benen så snart den är öm och kyl. Lägg tillbaka benen till soppen och fortsätt simrera tills önskad styrka uppnås. Stam och fortsätt.• Kyla soppa helt innan du fryser eller kyler, helst genom att placera potten i en isbit och omrörning. Potten ska avtäckas medan den kyler.

I köket

Grundläggande kycklingsoppa börjar med en buljong som görs genom att laga kycklingen med salta grönsaker (som lök, morötter och selleri) och örter (vanligtvis salvia, timjan, lövblad och persilja). Från basstocken kan du variera din soppa genom att lägga till dina favoritgrönsaker, pasta eller ris.

Variationer på kycklingsoppa är lika gränslösa som din fantasi. Kyckling soppa recept samling täcker ett brett utbud för att ge dig en uppfattning om hur mångsidig denna familj favorit kan vara, från klassisk kyckling nudelsoppa till mulligatawny.

Kom ihåg att kalkon kan ersättas med kyckling i de flesta recept.

Framför allt är den främsta ingrediensen i kyckling soppa kärlek.

Lyckligtvis är det en ingrediens tillgänglig för alla i oändliga kvantiteter, och du kan inte använda för mycket av det.

kokböcker