Jordnötssmör choklad frostning

Jag tror att denna super enkla två ingrediens frosting är fantastisk på bar kakor, kakor, starka cupcakes och bundt kakor. Det skulle vara en underbar fyllning för lagerkakor, men försök inte att frosta toppen eller utsidan av en lagkaka med denna frostning. det är för tjockt och det sätter sig snabbt, vilket innebär att det är svårt att sprida efter ca 10 minuter.

Jag använder denna frosting på Special Kay Bars , som ganache fyller i Chocolate Peanut Butter Bars , och på toppen av enkla brownies bakade från en blandning. Om du alltid har chokladchips och jordnötssmör till hands kan du få den här frosten klar i ca 3 minuter.

Du kan göra detta recept med mjölkchokladflisor om du vill. Det blir sötare, men jordnötssmöret mildrar den sötma och lägger underbar textur till frosten. Den är alltid mjuk och krämig men skär vackert och håller barer, brownies och kakor fuktiga.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en medium mikrovågssäker skål, kombinera chokladchips och jordnötssmör.
  2. Mikrovågsugn på medium effekt i 2 minuter.
  3. Ta av skålen från mikrovågsugnen och rör om tills chokladflisen smälts och blandningen är jämn och krämig.
  4. Du kan behöva mikrovågsugn i ytterligare 30 till 50 sekunder på medium effekt för att helt smälta alla chips.
  5. Använd genast på brownies, bar kakor, cupcakes och bundt kakor.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 308
Totalt fett 23 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 2 mg
Natrium 74 mg
kolhydrater 21 g
Kostfiber 5 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)