Pepparrotsgrädde

Den här enkla pepparrotkrämen är ett vanligt kryddor i mitt hus på hösten och vintern när fräsch pepparrot är i säsong och jag lagar upp den typ av snabba biljettprisen än fördelarna med sin snabba, krämiga spark. Pepparrot är en rotgrönsak, och det verkar som om det är eget slag; Om du gillar lite skarp, lite kryddig smak, prova den med din favorit kött-och-rot-grönsaksmjöl.

Om du vill ha några specifika idéer om hur man använder den, är det enklaste och mest uppenbara helt enkelt att du skulle servera pepparrot annars: tillsammans med rostad biff som främsta revben (jag har varit känd för att plop en docka på en grillad biff , för). Jag gillar också att servera den när jag lagar upp hjärta vintergrytor som Lamb Stew eller denna franska Beef Stew . Det lägger också till en fin liten bump av smak till milda, lite söta soppor som Spinatsoppa eller Borscht .

Jag skulle hata att glömma att peka på hur perfekt läckra det är på Latkes , eller ganska mycket någon annan salig pannkaka eller fritter ( kohlrabi fritters och zucchini fritters är båda utmärkta val). Du kan till och med lägga till en skedad bakad potatis , potatis-pepparrot kombinationen är en så vinnande.

Vad du behöver

Hur man gör det

Om du använder tung grädde, slå det lätt först för att tjocka det så att du kan popla det på saker. Är du osäker på hur man gör det? Kolla Hur man piskar kräm för tips. Om du använder crème fraîche kan du piska det om du gillar en ljusare konsistens.

Blanda i en liten skål med vilken kräm du använder och pepparrot. Börja med att lägga till 1 matsked pepparrot, blanda allt ihop och smaka. Lägg till mer pepparrot för mer spark.

Tillsätt salt och peppar efter smak.

Servera omedelbart eller behåll, täckt och kyldt, upp till 2 dagar. Observera att pepparrotsmaken intensifieras när den sitter.

* Hur man väljer vilken krämig bas som ska användas? Sämme grädde är det mest klassiska valet, dess tjocklek duppar lätt på saker, och dess sura tang är en trevlig match med den skarpa, ibland lite bittera smak av pepparrot. Crème fraîche är gräddfilens franska kusin, det är lite lättare, lite mindre uppenbart och lite mer elegant. du hittar den i specialbutiker eller du kan göra det själv . Tung kräm, lätt slagen, kommer att ge ett helt sötare och lättare resultat. De är alla bra, var och en på deras sätt, så välj med självförtroende.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 30
Totalt fett 3 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 8 mg
Natrium 40 mg
kolhydrater 1 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)