Rib-Eye Steak

Definition: Ribbenet skärs från steket som sitter på toppen av revbenet. Som stek är känd som en stående revben eller, mer vanligt, Prime Rib (men tekniskt endast om det är förstklassigt nötkött). Ribbenet är ett benfritt snitt. När benet är kvar bifogas det en Rib Steak.

På grund av utmärkt köttfärs, är denna skära av nötkött laddad med smak och förblir ömt under de flesta matlagningsprocesser.

Denna biff är bäst grillad eller broiled och kommer att förbli öm upp till medelstora men det är fortfarande bra i mediumbrunn . På grund av den utmärkta smaken behöver Rib-Eye Steak inte mycket i vägen för krydda över saltning. Det bör bringas till nära rumstemperatur innan du lagar mat och saltar rikligt precis innan det går på grillen eller under köttet.

På grund av det högre fettinnehållet i Rib-Eye Steak, är det benäget att orsaka flare-ups under grillning. Av detta skäl är det viktigt att hålla koll på matlagningen, vilket bör ta mer än några minuter. Jag rekommenderar att du flyttar biffen till en ny del av grillen varje gång den vrids. Min rekommenderade grillmetod är att placera biffen på en mycket varm grill i ungefär en minut. Sedan flyttar du till en ny plats, rotera biffen 45 grader för att skapa ett behagligt diamantgrillmärkesmönster. Efter en extra minut, vrid biffen över, placera den på en ny plats för grillen (eller på dess ursprungliga plats).

Låt det laga mat i ytterligare en minut och rotera det 45 grader igen för att skapa samma mönster på andra sidan. Eftersom biffen inte har något ben kommer det att bli ett underbart sårmärke när det kokas vid högsta temperatur.

Efter ca 4 minuter ska biffen kokas sällan till medium sällsynt.

För att nå högre nivåer av doneness, minska värmen eller flytta biffen till en svalare del av grillen för att fortsätta tillagning till önskad nivå. Återigen är biffen bäst tillagad till medium sällsynt, men för de som föredrar en mer välskött biff är detta ett utmärkt val eftersom det kan förbli smakfullt och ömt när det är mer kokt.

Det här är steket. Åtminstone en gång i ditt liv måste du gå till den dyraste restaurangen du kan hitta och beställa en förstklassig Rib-Eye steak, medium sällsynt . När du går för att ta den första biten, stäng dina ögon och rulla tillbaka i sätet. Ja, det är så.

Rib-Eye Steak Recept:

Kallas också: Skönhetsbiff, Ribeye, Delmonico Steak , Entrecôte, Market Steak, Spencer Steak, Scotch Fillet (Australien och Nya Zeeland)