Cake Decorating Questions del fyra

Vad skulle du använda för att få något att se ut som sand?

Strandtema kakor är mycket populära så det är viktigt att ha en bra metod för att skapa sanden. Det finns en hel del populära metoder och medium för att göra ätbar sand, så det handlar om att välja en som passar ditt projekt och smak. Om du inte har något emot en kornig eller grusig textur, kan det vara mycket effektivt att slipa socker. Mjukt brunt socker är också ett bra val, men det lägger till sötma, så försök att inte använda alltför söt isbildning eller fyllningar om detta är ditt val av medium.

En av de bästa sandmetoderna är slipning av grahamkakor, shortbread eller vaniljskivor eftersom det inte är alltför sött och har den perfekta konsistensen. Du kan också kombinera de olika typerna för att skapa en fin sandstrand.

Hur kan jag få fondanten att se slät ut på en risskarp skulptur?

Ibland behöver en tårta skapelse lite mer bulk eller designelement som inte lätt skapas med gummipasta eller fondant . Det här är där risa krispiga godisar kommer in för att skapa struktur utan vikt och det eliminerar uppgiften att carving kakor. Ibland kan det vara svårt att täcka den färdiga skulpturen med fondant, om du behöver måttet vara mycket smidigt. Det första steget är att se till att dina risspetsiga behandlar är så smidiga som möjligt till att börja med att använda dina händer för att mjuka kanterna. Då måste du täcka godis med ett lager av vit choklad eller royal glasyr för att skapa en fin bakgrund för fondant.

Om du använder vit chokladkörning bör dina varma händer över den applicerade härda vita choklad vara tillräckliga. Du kommer att behöva täcka godis med något för att fondant inte kommer att hålla fast utan buffert.

Hur kan jag sätta sprinklerna på kakans sida perfekt?

Den som har applicerat strö eller grått choklad på sidorna av en tårta kan intyga att den här processen kan skapa en fruktansvärd röra.

Beroende på din tårta finns det enkla tekniker för att skapa detta utseende. Om du har en fastare kaka kan du faktiskt rulla iskakan på ströarna. Bara frost kakan på sidorna och låt det fastna lite. Häll dina strö på ett kakan, skaka för att sprida dem. Lyft sedan tårtan med ena handen på den nakna toppen och den andra på kakan. Placera sidan på kakan och enkelt rulla kakan. Lyft tårtan upp och när isningen torkar helt frost toppen. Om din tårta inte är tillräckligt stark för att rulla, placera sprinklarna i en djup skål. Håll kakan med din hand på botten och håll den i en vinkel över skålen med en kant mycket nära ströarna. Pressa handfullsprutor försiktigt men fast på sidorna av kakan roterande det och låt överskottet falla tillbaka i skålen. Om du försöker applicera riven choklad med hjälp av den handfulla tekniken måste du se till att spånen är helt kyld och du håller inte choklad för länge i din varma hand.

Hur kan jag få ett mycket polerat utseende på modelleringschoklad?

Ibland är det nödvändigt att använda choklad för en skulptur eller till och med för att täcka en hel kaka. Tyvärr kan modellerande choklad ibland ha en matt finish i stället för glänsande.

Om du vill ha ett polerat utseende till din modellering choklad bara blanda lite vodka och majssirap i lika delar och borsta den på. Vodkaen förångas fullständigt och chokladet är glänsande utan klibbighet.