Snabb och enkel vegetarisk pasta med spenat och Ricottaost

Detta snabbt och enkelt recept på vegetarisk pasta med ricottaost och spenat är en maträtt som du inte kan slå för enkelhet. Allt samlas på ungefär 30 minuter eller mindre och är den perfekta vegetariska middagsidén för en nattkvälls middag.

Prova det ett par gånger som det är och experimentera sedan med ditt hjärtans innehåll. Du kan lägga till en drizzle eller två citronsaft för att lysa upp smakerna, lägga till några tomater, kanske soltorkade tomater och kalamataoliver om du känner dig för något lite medelhavsland.

Och om du och din familj älskar att få dina gröna, kanske du vill lägga till ännu mer spenat eller göra det med en annan typ av grön som schweizisk chard (även om chard behöver mer matlagningstid än spenat så planerar i enlighet därmed).

Om du inte räknar med salt och peppar och valfritt vitlökspulver, olivolja och parmesanost behöver du bara fyra ingredienser för att göra denna måltid, så var säker på att de är av god kvalitet. Det är så värt det, särskilt i enkla vegetariska rätter som den här. Det finns inga riktiga starka eller uttalade smaker på grund av dess enkelhet så att du verkligen vill göra vad som finns där.

Det här skulle vara en bra tid att använda hemlagad pasta eller köpte färsk pasta eftersom smaken av pastan själv är vad du vill smaka.

Om du ska använda valfri olivolja och parmesanost, se till att de är topnotch (det här är inte tiden för parmesanost från en shaker-burk). Och med havssalt, koshersalt eller annat högkvalitativt salt kommer du alltid att betala när du lagar mat.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Koka pastan enligt förpackningsanvisningarna.
  2. Tappa pastaen väl och sätt tillbaka den i potten över låg värme.
  3. Tillsätt den färskspenat, omrör för att kombinera, lägg sedan till ricottaosten och mjölken med en spatel för att försiktigt bryta upp ricottaosten.
  4. Rör om det valfria vitlökspulvret och krydda med salt och peppar.
  5. När spenaten har visat och ricottaosten har brutit ner (det tar bara några minuter), drizzle med lite frivillig olivolja och torka av med en liten valfri nybakad parmesanost. Denna maträtt serveras bäst omedelbart.

Gör denna skålen Vegan / Glutenfri

Om du eller din familj är vegan, räkna inte det här läckra receptet ut. Ställ bara in ricottaost, helmjölk och valfri parmesanost med mejeriprodukter. Det finns så många produkter av god kvalitet där ute, du kan fortfarande njuta av denna maträtt utan att offra smak.

Om gluten är den skyldige i din kost, ersätt glutenfri pasta och se till att alla övriga ingredienser är glutenfria och har framställts i en glutenfri tillverkningsmiljö.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 203
Totalt fett 4 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 13 mg
Natrium 119 mg
kolhydrater 32 g
Kostfiber 2 g
Protein 10 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)