En Enkel Ovns Bacon Recept

Bacon kokades och bearbetades för nästan 3000 år sedan av kineserna . När det rörde sig västerut skapade romarna petaso, vilket var deras namn för en kokad saltad gris med fikon, kryddor och pepparsås tillsammans med rött vin. Idag konsumerar den genomsnittliga amerikanen cirka 18 pounds bacon årligen. Denna härliga och salta delikatess serveras i många restauranger i vårt moderna samhälle, och det finns till och med en officiellt sanktionerad baconkak med över 13 000 medlemmar som "Praise Bacon".

Typer av bacon

Bacon och skinka är båda från en gris, men skillnaden är där delarna av grisen skärningarna är, tillsammans med härdningsprocessen för köttet. Skinka, till exempel, tas ofta från en lår eller rumpa och har olika typer av härdningsprocesser beroende på land och kultur.

Det finns olika typer av bacon. Till exempel, krage bacon är från baksidan av en gris huvudet, stuga bacon är tunn, skivad och mager fläskkött från en axelskärning, och jowl bacon är härdad och rökt fläsk kinn. Bacon från fläskkött med streaks av kött och fett är känd som strimmig bacon. Den typ av fläsk som kommer från baksidan av en gris är ofta känd som bakbacon och innehåller ett streckigt stycke tillsammans med en mager oval från länden.

Hur Bacon Göras

Bacon köttet är ofta härdat och rökt innan du lagar mat hemma, och härdningen för bacon innehåller vanligtvis mycket salt (betning) och en saltlake eller torrpackning.

Torkningen kan ta veckor eller månader i kall luft om det inte kokas eller röks. Vad som ofta gör bacon så smakfullt är det feta insidan som förvandlar det till en skarp och öm produkt. Även om bacon kan kokas med spishäll eller ugn, är det snabbt och enkelt att laga bacon i ugnen. Du får också den extra fördelen med att inte spruta och kokta bacon som är platt snarare än lockigt.

Hur man förbereder bacon

För den här enkla processen är allt du behöver fyra ingredienser och material:

Hur man lagar bacon i 5 steg

  1. Förvärm ugnen till 400 grader F.
  2. Placera ett ställ på ett grundt bakplåt. För enkel rengöring kan du också linja den grunda pan med aluminiumfolie.
  3. Lägg ut baconskivor sida vid sida, inte vidröra.
  4. Baka i 10 till 15 minuter, beroende på önskad ömhet.
  5. Tappa på pappershanddukar. (Tänk på att bacon kommer att fortsätta att laga lite när du tar bort det från ugnen, och det blir skarpare mer när det svalnar.)

Kokar det hemlagat

Hemlagad bacon tar en lång process att göra i jämförelse med receptet ovan. Kockar måste kylas i magen på ett avtäckt hylla i ungefär två dagar. Sedan ställer de ofta sin rökare på med äppelvedflis i ca 200 grader F. Fläskmagen kan rökas i tre timmar eller tills den inre temperaturen är 150 grader F.