Fruktsmörfakta och recept

"Jag kan inte tro det är inte smör!"

Det är rätt, det finns inte en smidge av smör i fruktsmör. Namnet härrör från deras smidiga och spridda konsistens - precis som rumstemperatur smör!

Fruktsmörrecept

Den mager på fruktbottnar

Den nya frukten sprider sig om att vara sämre i socker, för en lång tid sedan av fruktsmör som använder hälften så mycket socker som konventionella sylt och gelé.

Polska powidla

Skillnaden mellan detta östeuropeiska fruktsmör och konventionella är att frukten inte är ansträngd innan den kokas ner till en jämn konsistens.

Plommersmör - powidla sliwkowe - är en polsk klassiker, även om körsbär också kan användas. Powidla sliwkowe sprids inte bara på bröd, det används ibland för att smaka bigos , i såser, som glasyr på fläsk eller anka, och i bakverk. Det finns till och med en soppa - - gjord av plommonsmör.

Ungerska Lekvar

Lekvar är en mycket tjock plommon eller aprikossmör gjord med torkad frukt och används som spridning, i bakverk och i kakor.

Fruktsmörfördelar

Eventuella fruktverk i fruktbutiker

Äpple är den mest kända ingrediensen men aprikoser, krabba äpplen, druvor, persikor, päron, plommon och quinces gör också bra smör . Kombinera frukter kan också vara intressant. Frukt som aprikoser, druvor, persikor och plommon lagar mat i sina egna juicer, men äpplen, päron och quinces måste tillsättas vatten när de lagar mat.

Metoder för att laga fruktsmör

Bearbetning av fruktbutiker

Placera hett smör i heta steriliserade burkar, lämnar 1/4 "huvudutrymme. Täck med heta steriliserade lock och ringar. Process i ett vattenbad i 10 minuter.

Avlägsna till räknaren och låt svalna före förvaring på en sval, torr, mörk plats.

Om du inte behandlar i ett vattenbad kan smöret hållas kylt i upp till tre veckor eller fryst i upp till ett år.

Obs! Innan du försöker ett hem konserveringsprojekt , läs vad Ball canning-burkarna har att säga om det.

Frukt Butters som ätbara gåvor

Fruktsmör gör stora ätbara presenter . För att täcka locket, använd rosa skär på kanterna på en runda eller kvadrat av pergamentpapper. Dämpa pergamentet i varmt vatten för att göra det mer smidigt. Placera det på toppen av burken med ett gummiband. När pergamentet är torrt och stramt, binda ett band runt det. Du kan inkludera receptet för smöret om du vill. Om smöret inte har bearbetats i ett vattenbad, berätta för mottagaren om att kyla smöret i upp till tre veckor.