Skinka och Rotini gryta

Ost och skinka lagas upp i denna läckra pasta gryta. Jag använde en 3-ostblandning av ostar, men gärna använda Cheddar eller din egen favoritblandning. Servera denna smakrika skinka och rotini gryta med skivade tomater eller en kastad sallad för en perfekt vardagsmiddag middag.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 °. Smör en 2-kvarts gryta.
  2. Koka rotini i kokande saltat vatten enligt förpackningsanvisningar. Töm, skölj och lägg åt sidan.
  3. I en stor stekpanna, värmeolja över medelvärme. Tillsätt selleri och koka, omrör ibland, i ca 5 minuter. Tillsätt skinkan och koka i 5 till 10 minuter längre tills skinken är lätt brunad och selleri är ömt. Tillsätt vitlök och gröna lökar och koka i 1 minut längre. Ta bort från värmen och lägg åt sidan.
  1. Smält smöret i en stor kastrull över medelhög värme. Tillsätt mjölet och rör om tills det blandas. Tillsätt mjölk och koka, omrör, tills det är tjockt. Rör i den strimlade cheddarosten och salt och peppar för att smaka på. Fortsätt tillagning tills osten har smält. Tillsätt den dränerade rotinen och skinken och grönsaksblandningen till såsen. Rör försiktigt att blanda. Rör i halva Parmesanosten.
  2. Överför pastablandningen till den beredda grytan. Stänk resterande parmesanost över blandningen. Baka i 20 till 30 minuter tills bubbla och lättbrunna.

Du kanske också gillar

Skinkadgryta med Asparges och Cheddarost

Cheddar potatis au Gratin med skinka

Penne baka med skinka och ärter

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 509
Totalt fett 28 g
Mättat fett 13 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 100 mg
Natrium 1,678 mg
kolhydrater 34 g
Kostfiber 3 g
Protein 31 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)