Maple Fondant

Maple Fondant är en mjuk, krämig godis fyllning med en djärv lönnsmak. Maple sirap är den främsta ingrediensen i detta fondant recept, så det är viktigt att använda äkta lönnsirap (inte den falska lönnsmakad pannkaka sirap!) Och välj en sirap vars smak du tycker om.

I sin natur är denna lönn fondant ganska söt. Om du ska doppa i krämerna i choklad och / eller rulla dem i nötter, kan du balansera sockret genom att använda mörk choklad och saltade nötter, vilka båda är mycket bra med denna fondant.

Om du aldrig har gjort gammaldags fondant tidigare, kolla in den här bildtutorialen som visar hur man gör fondant . Du kan också njuta av denna lista med lönn godis recept , eller ett recept som använder denna fondant, Maple Fondant Acorns.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förbered en 9x13-pan genom att spruta den med nonstick matlagningsspray och ställ den åt sidan för nu.

2. Placera lönnsirap, majssirap, grädde, vatten, grädde av tartar och salt i en medelhögt bottenpanna och rör dem alla tillsammans. Placera kastrullen över medelhög värme.

3. Torka ner sidorna av kastrullen med en våt pastryborste för att förhindra att sockerkristaller bildas och sätt in en godistermometer.

4. Fortsätt att laga godiset, omrör ofta, tills det når 240 grader F (115 C) på godistermometern. En gång vid 240 F, ta bort pannan från värmen och häll candy i den färdiga 9x13 pan.

5. Låt fondanten svalna i ca 10 minuter tills den fortfarande är varm men inte längre varm vid beröringen. Börja röra allt tillsammans med en träsked. Detta kallas "creaming" fondant och det fungerar bäst om du flyttar i ett figur-8 mönster, skrapar fondant tillsammans, arbetar det i en 8 form och skrapar sedan tillbaka i mitten.

6. När du krämar fondanten kommer den att gå från blank och genomskinlig till blank och ogenomskinlig och börja bli tjockare. Fortsätt att arbeta, och det kommer så småningom att förlora sin glans och bli mer ogenomskinlig och ha en fudgliknande konsistens och matt finish. Denna krämpningsprocess tar ett tag, kanske 20 minuter, så förbered dig själv och alternativa armar om det behövs.

7. Fondanten kommer att nå den punkt där den är tjock, stel och nästan omöjlig att röra sig vidare. Testa det genom att rulla en bit i en boll. Om den håller sin form och inte kollapsar är fondant redo. Om det inte gör det, fortsätt att arbeta med skeden tills det är tillräckligt stelt. Du kan antingen lägga i den i klämfolie och förvara den vid rumstemperatur, eller rulla den direkt i bollar.

8. Om du har rullat in i bollar kan du rulla fondanterna i krossade nötter, eller du kan doppa dem i choklad och sprinkla sedan chokladet med hackade nötter eller torkad frukt. Om du ska doppa dem i choklad, lagra de rullade fondantbollarna i kylskåpet för att fastna medan du smälter choklad i mikrovågsugnen.

9. När chokladet smälts, dunka lönnfondantcentraerna i chokladet åt gången och placera de doppade centra på ett folie- eller vaxat pappersfodrat bakplåt för att ställa in. Strö över toppar med hackade saltade nötter eller hackad torkad frukt medan chokladet fortfarande är vått.

10. Placera brickan i kylskåpet för att härda choklad i ca 15 minuter. Förvara doppade Fondantbollar i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till 2 veckor och låt dem komma till rumstemperatur innan de serveras för bästa smak och konsistens.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 133
Totalt fett 6 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 4 mg
Natrium 39 mg
kolhydrater 18 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)