Chile Ris Gryta

Denna super enkla fem ingrediens Chili Rice Casserole recept tar bara några minuter att sätta ihop. Eller du kan montera den och frysa för senare användning. Det är perfekt serverat som en vegetarisk entree, eller du kan servera den med kyckling eller nötkött ..

Om du gillar spicier mat, använd hackad jalapenos eller till och med Scotch bonnet chiles. Men om du föredrar din mat mildera, som jag gör, lägger en burk av hackade gröna chiles precis rätt mängd värme. Eller du kan använda Pepper Jack ost istället för Monterey Jack OST.

Vad du behöver

Hur man gör det

Förvärm ugnen till 350 ° F. Spraya en 2-kvarts grytskål med nonstick matlagningsspray och lägg åt sidan.

Blanda kokt ris, gräddfil, ägg, chili, 1-1 / 2 koppar ost och salt och peppar till smak i en stor skål. Häll den här blandningen i den beredda grytskålen och strö den med resterande ost. Baka grytan på 350 ° F i 40 till 45 minuter eller tills grytan är inställd och osten på toppen börjar brinna.

För att göra denna gryta på förhand och frys den, kaka riset med ca 5 minuter. Kombinera alla ingredienser, använd all ost, och rör om 2 msk majsstärkelse. Lägg sedan den i en frysdiskfri gryta och koppla i kylskåpet tills det är kallt.

Vika in maträtten ordentligt i frysvinda, märka den och frys upp till 3 månader. För att tina och uppvärma, tina grytan över natten i kylskåpet, rör om och baka vid 350 ° F i 55 till 65 minuter tills set och toppen är guldbrun.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 697
Totalt fett 31 g
Mättat fett 17 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 154 mg
Natrium 393 mg
kolhydrater 82 g
Kostfiber 2 g
Protein 22 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)