Traditionellt Apple Smör Spread Recept

Applesmör är vanligt i Östeuropa. Med bara tre ingredienser i receptet - äpplen, vatten och socker - det var ett enkelt projekt för en överflöd av frukt. Och upptagna jordbrukare skulle kunna utnyttja sina barns hjälp i den nästan konstanta omrörningen.

Idag har vi mikrovågor och långsamma köksredskap som tar det förvirrande att hålla ett vakande öga på potten. Detta recept kan enkelt ökas. Det är lågt i socker, som alla fruktbockar är, och gör en stor toppning för bröd, rullar, glass och kakor.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Blanda äpplen och vattnet i en medellång kastrull. Koka upp, minska värmen till mycket låg och simma tills äpplen ser ut som äppelmos, omblandning ibland.

2. Passera puréen genom en sikt eller matkvarn. Blanda den spända puréen med sockret och kryddorna och välj ett av följande tillagningsmetoder.

3. Placera hett smör i heta steriliserade burkar och lämna 1/4 "huvudutrymme. Skydda med heta steriliserade lock och ringar. Process i ett vattenbad i 10 minuter. Ta av och låt svalna innan du förvarar det i ett kallt, torrt, mörkt plats.


Obs! Om du inte behandlar i ett vattenbad kan smöret hållas kylt i upp till tre veckor eller fryst i upp till ett år.

Obs! Innan du försöker ett hem konserveringsprojekt, läs vad Ball canning-burkarna har att säga om det.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 10
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 0 mg
kolhydrater 2 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)