Klassisk Cocktailsås - Snabb och Läcker

Det finns bara ingenting som kryddig och hemlagad cocktailsås som konditor för kall skaldjur, som räkor eller ostron. Det är också gott om saker som krabba kakor och stekt calamari. Det är enkelt att göra hemma, bara några timmar innan du serverar den. Plus, du kan göra det så varmt som du vill, eller ändrar smaken något med några ändringar i receptet.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Rör noga med ketchup, pepparrot, Worcestershire sås, varm sås och citronsaft.
  2. Chill i minst en timme för att låta smakerna sippra genom såsen. Servera kallt.

variationer

Cocktailsås recept varierar bara något från en till en annan. Vissa använder halv ketchup, halv chili sås, pepparrot, citronsaft, Worcestershire sås och Tabasco, eller Louisiana varm sås. Andra ersätter Sriracha sås till Tabasco.

Fortfarande förlorar andra ketchupen alla tillsammans och upp mängden chili sås och följer resten av grundreceptet. Byt upp ditt recept beroende på hur mycket värme och krydda du vill ha.

Klassisk räkor Cocktail

Räkorcocktail, enkel som den gjorde, gjorde ett stort stänk runt mitten av 20-talet och var de rigueur som en aptitretare på fina restauranger där du gick för att fira årsdagar och födelsedagar och släppte en bunt för upplevelsen. Men denna sofistikerade klassiker har gått vägen för så många midcentury ikoner, som fedoras och Frank Sinatra. Det är mycket svårt att hitta på de flesta restauranger men visar ibland fortfarande på menyn på steakhouses. Om du längtar efter något av denna midcentury magi behöver du bara göra det hemma.

Det är lätt. Här är hur:

Koka om 30 stora räkor i skalet i en stor kruka med en citronskärning i hälften. Koka ca 3 minuter tills räkorna är kokta genom. När du kan hantera räkorna, flytta dem till en stor skål fylld med kallt vatten. Skala och dölja dem och behåll dem i kylskåpet tills du är redo att betjäna dem. Om du serverar räkorcocktail som en del av en buffé, sätt räkorna i en stor glasskål med skivade citroner som garnering, precis innan alla kommer, med cocktailsås på sidan. Om du serverar dem som en middagsuppehåll, servera den samlade cocktailen i stammad skålar. Och glöm inte att följa med den med en torr martini, Manhattan eller gammaldags. Och skruva upp volymen på den Sinatra.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 25
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 219 mg
kolhydrater 7 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)