Vegan Kale Chips Recept på ugnen eller Dehydrator

Kale chips är läckra. Ingen debatterar det. Men de är verkligen dyr om du vill köpa dem i mataffären. Kale är dock relativt billigt, och kale chips är lätta att göra hemma på egen hand, när du väl vet huruvida du behöver dem för att vara en helt rå vegan mellanmål eller bara vill få mer gröna i din kost (och vem inte?).

Så här gör du råa veganska kaleflis antingen i ugnen eller i dehydratorn. Dessa krispiga små bitar av råkålfoder är en stor hit med unga barn. Vi tjänar dem ofta i vårt hus och det verkar aldrig vara tillräckligt. Kale kommer att krympa en hel del, så gör mer än du tror du behöver. Om ugnen kan ställas in på en uppvärmningstemperatur, ca 100 F, kan du också göra raka kaleflis i ugnen. Annars behöver du en dehydrator för detta recept.

Se även:

Mer hälsosamma dehydrator recept
Mer enkla råmatrecept

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Riv små bitar av kale av stjälkarna och lägg dem ut på nätdehydratorplåtarna (eller bakarbrickor om du använder en ugn). Stänk råkål med 1/4 tsk havssalt och placera i dehydratorn.
  2. För den första timmen, dehydrera vid 145 F, vrid sedan brickorna och sänk temperaturen till 115 F.
  3. Kontrollera dem om en annan timme och ta bort eller behåll dehydratisering till önskad krispighet.
  1. Placera dehydrerade kaleflis i en skål och strö över oljan, näringsjäst och resterande havsalt efter smak. Kasta försiktigt kale (en känslig operation men du blir van vid det) och servera dina råa veganska kale chips omedelbart!
  2. Du kan sluta uttorka din kale när de är på önskad krispighet. Runt vårt hus släpper vi det tills de gör ett högt knäckt ljud i munnen, det verkar vara hur du får barn att slå dem upp.

Njut av dina hälsosamma råa veganskalkor! De är läckra!

Mer Raw Vegan Kale Recept:

Mer Vegetarisk Kale Recept:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 45
Totalt fett 4 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 6 mg
kolhydrater 2 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)