Gammeldags persika skomakare

Vad kan vara mer inbjudande än en varm persika skomakare efter en sommarkväll? Peach skomakare får mig att tänka sommar cookouts, fjärde juli firandet och födelsedagsfest. Det är också ett bra val för Fars dag!

Färskt är bäst, men om du inte kan hitta färska persikor i säsong, gör skomakaren med frysta (tinade) persikosnitt eller konserverade och tömda skivor.

Tillsätt den här läckra gammaldags persika skomakaren med en skopa av vaniljglass eller tung kräm för en perfekt efterrätt när som helst på året.

Om du föredrar en kex-typ av skomakare, kanske du gillar den nedre hemmet fackskorpullen . För en skomakare gjord med konserverad persikor, prova den här snabba och enkla versionen .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Smörj en 2-tarts grunt bakrätt. Värm ugnen till 350 F (180 C / Gas 4).
  2. I en blandningsskål slår ägget med 1/2 kopp sockret, smält smör och mjölk.
  3. Kombinera 1 kopp mjöl, bakpulver och salt i en separat skål och blanda noggrant.
  4. Rör mjölblandningen i den första blandningen tills den är jämn och väl blandad.
  5. I en annan skål kombinerar persikorna med 1 matsked mjöl och resterande 1/2 kopp socker och kryddor. Överför persikorna till den beredda bakrätten. Sked smeten jämnt över persikorna och försiktigt sprida sig till locket.
  1. Baka i den förvärmda ugnen i 40 till 45 minuter, eller tills skorpan är snyggt brunad och en tandpetare som sätts in i skorpan kommer ut ren.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 374
Totalt fett 13 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 167 mg
Natrium 486 mg
kolhydrater 58 g
Kostfiber 3 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)