Curried Meatball Sliders Recept

Curried köttbullar, körsbärsfröer och thailändsk basilika kommer ihop mellan två smöriga rostade skivor franskt bröd på dessa smakfulla lilla slider. För en variation av detta recept, prova att byta ut den röda curryen för gul curry och tillsätt krossade jordnötter, syltade bambuskott och en citrusyrotslott. Du kan också använda en grön currybas och några mer påfyllningar som färska bönspirer, några kryddor av mynta och koriander och en pressning av färsk limejuice.

Den här färgglada spridningen är en perfekt dag förrätt och kan till och med göras till en rolig DIY-bar . Ställ bara alla sidor i söta små skålar och låt köttbullarna ständigt simma i små krukor. Det är enkelt, roligt och självklart - det smakar fantastiskt!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Lägg i din karrysås i en liten såspanna över medelvärme och rör om i några minuter tills såsen är uppvärmd genom. När såsen är varm, lägg till köttbullarna och låt sjuda över låg värme i ca 10 minuter tills köttbullarna värms genom.
  2. Under tiden värm en panna över medium och tillsätt smöret. När smöret börjar smälta och börjar bubbla, lägg till det franska brödet och låt skivorna brinna i några minuter tills de är rostade och smöriga.
  1. Vänd och repetera så att den andra sidan är lika brunad och gyllene. Avsätta.
  2. Lägg tre av den rostade baguetten runt. Med en slits sked överför köttbullarna till brödet så att varje skiva har två sausiga köttbullar på dem. Lägg nu till körsbärsrätter och thailändska basilikablad. Avsluta genom att lägga den övre delen av bröd och servera sedan.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1037
Totalt fett 55 g
Mättat fett 19 g
Omättat fett 23 g
Kolesterol 352 mg
Natrium 331 mg
kolhydrater 19 g
Kostfiber 10 g
Protein 114 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)