Quinoa-Fyllda Tomater Recept

Detta recept är ett bra sätt att få din fyllning av klumpiga, sommarrörda tomater. Dessa tomater fylls med en blandning av quinoa och markerad kalkon, men för att göra dem vegetarian, läs variationen i slutet av receptet, som ersätter köttlösa smulor för kalkon. Quinoa är en näringsfylld spannmål som finns i ris- och kornsektionen (eller bulkdelen) hos din lokala mataffär eller livsmedelsbutik. Detta recept gör extra quinoa fyllningar, som du antingen kan passera vid bordet, eller du kan frysa och använda vid en senare tidpunkt för att fylla mer tomater eller paprika.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skölj quinoa bra i en finmaskad kolander under kallt rinnande vatten. Placera sköljd quinoa i en kastrull och lägg till kyckling- eller grönsaksbeståndet. Koka upp över medelhög värme och minska sedan värme och simma, avtäckt, i 15 till 20 minuter eller tills Quinoa har absorberat all vätska och är ömt och fluffigt.
  2. Under tiden, skiva toppar av tomaterna och ta bort kärna, frön och massa. Skär en liten bit av botten av varje tomat för att ge den en platt bas som du ska stå på. Stänk tomaternas insida lätt med salt och placera upp och ner på en trådställ över en plåt.
  1. I en stor nonstick-pan (En att prova: Swiss Diamond) värm olivolja över medelhög värme, vipppanna till kappa. Tillsätt lök och laga, rör om ibland tills löket är mjukat och börjar bli gyllene, ca 5 minuter. Tillsätt röda paprika och sautar, rör om ibland, i ytterligare 5 minuter. Tillsätt jordkalkon och koka, omrör och bryt upp större bitar med en träsked eller spatel tills kalkon är helt brunad och kokad genom. Ta bort pannan från värmen, rör om kokt quinoa och färsk persilja. Smaka med salt och peppar.
  2. Förvärm ugnen. Ta bort tomater från stativet och torka plåten rent. Linjekartong med en bit av pergamentpapper eller aluminiumfolie. Fyll på varje tomat med quinoa-blandning, packa blandningen så att tomaten håller så mycket fyllning som möjligt. Placera varje tomat på den fodrade arkpannan och lägg upp varje med ett generöst ostlager. Placera tomater under broilern, kontrollera efter några minuter tills osten smälts och bubbla.


Vegetarisk variation: För att göra en köttfri version av dessa tomater, använd vegetabilisk buljong i steg 1 för att laga quinoa. I steg 2, använd 1 pund fryst köttfri smulor (t.ex. Boca Ground Crumbles eller Quorn Grounds istället för marken kalkon och sautad tills smulorna värms igenom. Fortsätt med resten av receptet enligt anvisningarna.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 342
Totalt fett 14 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 88 mg
Natrium 1,085 mg
kolhydrater 24 g
Kostfiber 4 g
Protein 29 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)