Hur man botar en baksmälla i 10 enkla steg

Det finns ingen Magic Hangover Cure, bara sätt att lätta smärtan

Festen i går kväll var stor, men i morgon känner du det och betalar priset. Din baksmälla är i full gång och allt du vill är lite lättnad. Vad är den bästa baksmälla kuren?

I verkligheten finns det ingen magisk lösning på ditt problem och de "baksmälla botemedel" du kan hämta i närbutiken är praktiskt taget värdelösa, så spara dina pengar. Din kropp känner av effekterna av alkohol och illamående, svaghet och huvudvärk du känner kommer bara att gå ifrån om du försöker motverka dem på de mest praktiska och hälsosamma sätten.

Det inkluderar vila för att låta ditt system återhämta sig, vatten för att rehydrera din kropp och något sätt att fylla på de väsentliga vitaminerna du förlorade över natten.

Medan det fanns steg du kunde ha tagit igår kväll för att försöka förhindra morgons smärta , är det för sent för det. Du måste försöka de här trickarna nästa gång.

För tillfället finns det några saker du kan göra för att lindra smärtan och komma tillbaka på fötterna. Tyvärr finns det ingen storlek som passar alla kakor, eftersom alla är olika och du måste hitta det som fungerar bäst för dig. Låt oss ta en titt på några försökta och sanna baksmälla botemedel som du kan försöka.

1. Få lite sömn

Vila är din bästa vän på den här tiden eftersom din kropp behöver ett tillfälle att återhämta sig. Det är bäst att helt enkelt stanna i sängen och även en extra timme eller två av sömnen hjälper.

Om din baksmälla är riktigt dålig kan du behöva ringa in i jobbet eller vilken skyldighet du har i morse.

Naturligtvis rekommenderar vi inte att du är oansvarig, men det är något du borde ha tänkt på igår kväll! Vem du behöver ringa, kommer du sannolikt att låta så illa på telefonen att de kanske bara tror din ursäkt. (Det antas att de inte såg dig i baren i går kväll - då är det här en mycket dålig idé.)

2. Drick vatten eller juice

Vatten är det första du borde dricka i morse. Alkoholen du drack i går kväll uttorkade din kropp och det bästa sättet att må bättre är att rehydrera det.

Ha ett glas rätt när du vaknar och fortsätt att hälla dig en frisk under de närmaste timmarna. Var noga med att inte överdriva det för att smälla för mycket vatten kan få dig att känna dig värre. Gå långsamt, men håll vattnet flödande.

Du kan också fylla på din kropp med frukt eller grönsaksjuicer . Bytande av en av dessa med vatten är en av de bästa sakerna du kan göra för en baksmälla. Vattnet rehydrates medan saften ger dig nödvändiga vitaminer.

Tips: För en snabb pick-me-up, tillsätt lite citronsaft till en kopp varmt vatten. Lägg till ingefära om du har det för att hjälpa till med illamående. Detta är en av de enklaste och mest effektiva återställande dryckerna du kan göra.

Vad sägs om sportdrycker? Medan vissa människor svär vid Gatorade och andra sportdrycker för en baksmälla finns inga bevis för att dessa faktiskt fungerar bättre än vatten eller juice. Om du har några i kylskåpet är det ett bra alternativ till juice, men lita inte på det.

3. Undvik koffein

En svag kopp kaffe kan vara okej, men en hel kruka kommer bara att uttorka dig mer och det kan göra din huvudvärk sämre.

Detta är motsatsen till vad du vill ha just nu. Även om det är frestande att ta en kopp för att vakna är det inte den bästa idén.

Alternativt kan du göra en kopp sötad te. Socker och koffein ger dig en liten ökning utan att dehydrera dig för mycket. De flesta te har mindre koffein än kaffe och typen te och bryggningsmetoden kan minska koffein . Låt inte ditt te vatten koka, men varma det varsamt eller brygg ett decaft te. Dessa är inte faktiskt koffeinfria men de har mycket lägre mängder.

Om du insisterar på koffein i morse, drick ett glas vatten för varje koffeinfri dryck. Detta kommer att motverka dehydrering biverkningarna.

4. Få några vitaminer

Din kropp kan verkligen använda vissa vitaminer just nu. Det enklaste sättet är att dricka apelsinjuice för en hälsosam dos av vitamin C.

Om du har ett multivitamin i huset, är det också en bra tid att ta det också.

5. Ät något

Mat kan verka som det sista du vill ha just nu, men det kan hjälpa och det behöver inte vara mycket eller något som gör dig sjuk. Ät mineral- och proteinrik mat , även om du inte känner för det. Börja med något intetsägande, till och med en bit bröd, några kakor eller pretzels, eller en banan hjälper. Om det stannar, försök något med lite mer substans som en fruktbit.

Din mamma gav dig kycklingsnudelsoppa när du var sjuk som barn, eller hur? Prova det nu. Den är förpackad med protein och mineraler och du kan alltid bara slurpa den lugnande buljongen.

Vissa människor svär med snabbmat när de är hungover. Du kanske vill dra dig ner på gatan för en oljig burgare och frites om du kan mage tanken.

6. Få lite övning

Det tar viljestyrka att gå upp och röra sig när det står till och med som en utmaning, men det finns viss sannolikhet för de fördelar som en liten övning kan ge dig. Det är inte ett magiskt botemedel, men det kan hjälpa till att återställa din kropp och sinne. Det kan också öka din ämnesomsättning, rida din kropp av toxinerna lite snabbare.

Det finns inget behov av att svettas heller. En kort promenad i friska luften kan verkligen göra underverk. Om din baksmälla ligger på den nivå där även det inte är en bra idé, ta några minuter att bara sitta ute och andas. Ett litet solsken och en lätt bris har underbara återställande krafter.

7. Undvik smärtdödare om det är möjligt

När ditt huvud är pounding det första du blir frestad att nå är en snabb smärtstillande. Det här är inte den bästa ideen eftersom OTC-produkter som aspirin, Tylenol och Ibuprofen har biverkningar som förstoras medan alkohol finns i ditt system.

Detta är antagligen i strid med allt du vill göra just nu, men för din långsiktiga hälsa är det bra råd. Precis som alkohol är aspirin ett blodförtunnande och de två i kombinationen kan intensifiera effekterna. Tylenol (eller acetaminofen) kan orsaka mer skada på din lever och ibuprofen kan också orsaka magblödning.

Om du absolut känner att du behöver ta en av dessa, se till att den är mycket låg och undvik acetaminophen helt och hållet.

Finns det ett alternativ? Absolut och en av de bästa naturliga smärtstillande medel som finns är Tiger Balm. Den är tillgänglig i många drogbutiker och den lilla, anspråkslösa burken kan verkligen slå ut huvudvärk. Gnugga det enkelt i dina tempel och du borde känna lite lättnad snart.

8. Ta en dusch

När du har fått så mycket sömn som möjligt, ta en cool dusch. Detta kommer inte bara att städa dig utan fräscha och vakna upp dina sinnen också. Vissa människor gillar att byta mellan kallt och varmt vatten, men ta inte detta till extrem eftersom chocken kan göra ännu mer skada på ditt system.

9. Ta hand om illamående

Vad kan du göra för den baksmälla-inducerade illamående? Försök Alka-Seltzer eller en liknande brännbar tablett i ett glas vatten. Om du inte har det i huset, rör om 1/4 tesked sodavatten i 4 uns vatten och drick det (en stänk citronsaft hjälper till att få ner det).

Ett annat bra sätt att lindra en upprörd mage är att ta en drink som innehåller ingefära. En varm kopp gingerte är en av dina bättre alternativ, men du kan även hitta lite lättnad från att smaka på ett glas gingeröle. Du kan också använda ingefära pastiller, extrakt eller tinkturer, och några av dessa finns på läkemedelsaffären.

I Polen är dricksvinsaft en vanlig lösning. Det är en av de gemensamma östeuropeiska baksmälla som många människor svär vid. Stora saker har sagts om den "magiska" gatunaten i Polen efter en natt att dricka och det finns en fördel att det beaktas att det kommer från en vodkaälskande kultur .

10. Hundens hår

Medan den populära frasen "hundens hår som biter dig" kan låta logiskt när ett skott whisky fortfarande finns i flaskan bredvid din säng, kommer det bara att ge tillfällig lindring. Att använda alkohol för att bota smärtor som skapats av alkohol är inte den bästa aningen eftersom det bara kommer att förlänga din återhämtning. Men om du är frestad att göra det, spela det smart.

Prova en blodig Mary istället. Medan ditt blod hanterar den nya alkoholen ignorerar den gamla. Under tiden fyller tomatsaften och andra ingredienser din kropp med vitaminer. Om du drack den sista vodkanen igår kväll, gör en jungfru Maria , den tequila-baserade blodiga Maria eller gå med den ursprungliga blodiga Mary-basen av gin. Någon av dem kommer att göra tricket.

Om du saknar dessa ingredienser eller bara vill ha en enkel, kryddig morgon efter dryck prova hundens hår . Receptet är lite mer än gin, citronsaft och varm sås, så det är enkelt och säkert att bita din baksmälla tillbaka. Den populära michelada fungerar på samma sätt, men med öl.

Nu, om du vill gå i grundskola, kan du alltid blanda upp en likförlust . Som namnet antyder har dessa klassiska drycker länge använts för att väcka de som hade lite för mycket att dricka. Ändå kräver de mer arbete än vad du förmodligen är redo för just nu, så en av alternativen för häll och dryck kan vara bättre.

Denna behandling av alkohol med alkoholinriktning är inte en bra idé, men om du gör det, se till att du håller den lågt. Stick med en väl genomtänkt dryck och försök att inte börja din binge igen. Det kommer bara att göra saker värre när du gör nykter, vilket du måste göra så småningom.

Eller ... bara begrava mig?

Enligt irländsk folklore, sägs att botemedlet för en baksmälla var att begrava den sorgande personen upp till nacken i fuktig flodsand. Detta är uppenbarligen inte en rekommenderad baksmälla botemedel, men det är en rolig bit av trivia som kan sätta ett leende på ditt ansikte i morse.

Vi lämnar dig med det. Gå nu till köket, ta ett glas vatten och gå tillbaka till sängen.