Tyska Choklad Truffles Recept

Tyska chokladtrufflor har signatursmaken av kokosnöt, rostade pekannötter och brunt socker i en läcker, tjuv fyllning omslagen i mörk choklad. Jag tycker att dessa smakar bäst när de är täckta med riktig choklad, men jag rekommenderar att man tempererar choklad om du använder den, så att den fortfarande är blank och stabil vid rumstemperatur. Om du smälter chokladet utan att temperera, överväg att lagra dessa i kylskåpet så att chokladen blir hård och glänsande. Var noga med att servera dem vid rumstemperatur så att fyllningen är fin och mjuk.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Placera smöret, sockret och majssirapen i en liten kastrull över medelvärme och rör om tills smöret och sockret har smält. Koka upp blandningen.

2. När du kokar, tillsätt mjölet och fortsätt att laga mat och rör om i en minut tills blandningen förtorkar.

3. Ta bort pannan från värmen och rör om pekannötterna och strimlad kokosnöt. Ställ in blandningen tills den kyler till rumstemperatur, ca 30 minuter.

Du kan påskynda processen genom att kyla den i ca 15 minuter tills den är cool men inte svår.

4. Skanna blandningen med en godisskopa eller en tesked och rulla den i bollar mellan dina palmer. Sätt bollarna åt sidan medan du förbereder choklad för doppning.

5. Placera den hackade choklad- eller chokladfärgen i en mikrovågssäker skål och mikrovågsugn tills den smälts och rör om efter 30 sekunder för att förhindra överhettning.

6. När choklad är smält och slät, använd doppverktyg eller en gaffel för att doppa en boll i den smälta chokladen och täcka den helt. Ta bort det från chokladet och tryck på gaffeln mot skålen, dra sedan botten mot skålens läpp för att ta bort överflödig choklad. Placera det doppade godiset på en bricka fodrad med folie eller vaxat papper och strö över toppen med kokosnöt medan chokladet fortfarande är vått. Upprepa med resterande godis och choklad.

7. Kyl in godisarna för att ställa in chokladet, ca 10 minuter. När du har ställt in kan tyska chokladtrufflor serveras omedelbart eller lagras i en lufttät behållare vid rumstemperatur i upp till en vecka. För bästa smak och konsistens, servera dem vid rumstemperatur.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 142
Totalt fett 9 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 7 mg
Natrium 74 mg
kolhydrater 14 g
Kostfiber 2 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)