Den gröna jätten: En trädgårdsfrisk cocktail med ärter

När den varma solen på de första vårdagen slår, vänder våra tankar till färska drycker . Denna Green Giant Cocktail är en fantastisk plats att börja.

Receptet är en av de stora färskt från trädgårdsdrinkarna. Den har en stor organisk vodka med vermouth, då honung söt upp saker. Det är dock de färska tarragon- och sockerknäpporna som gör Green Giant till en extraordinär cocktail!

Det är rätt, för den här drinken kommer du att blanda ärtor! Om du inte har försökt det, saknar du dig. Det är verkligen inte den mest ovanliga cocktailrediensen där ute.

Har du någonsin haft nyheten av en snap eller socker ärter precis utanför vinstocken? Det är så, bara i flytande form och med lite sprit för att göra det ännu bättre.

Om du är enamored med tanken på en ärtcocktail, finns det ett andra recept nedan för att försöka också. Båda är ett perfekt sätt att ta med på våren .

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Muddle 4 sockerknäppor , 10-12 tarragonblad och honung i en cocktailskakare .
 2. Tillsätt resterande ingredienser och skaka med is .
 3. Stam in i ett gammaldags glas över krossad is.
 4. Garnera med två sockertoppor.

Recept Courtesy: Prairie Organic Vodka

En anteckning om Prairie Organic Vodka

Prairie Organic Vodka är en av mina personliga val för ekologisk vodka. Den är majsbaserad och producerad i Minnesota, med spannmål som kommer från en samling av lokala ekologiska bönder.

Sedan varumärket lanserades 2008 har de introducerat en gin och gurka vodka också.

Prova Gurka Vodka

Det leder mig till en andra punkt om det gröna jätte receptet. Även Prairie Organics ursprungliga avsikt var att det är tydligt att vodka används, jag njöt av cocktailen bara lite mer med sin gurka vodka. Växeln ger bara lite mer friskhet till drycken och smaken av de två trädgårdsingredienserna i tandem är helt enkelt underbar, en riktig lösning för vårfeber!

Varken klar eller gurka, på drygt 20 dollar per flaska, är Prairie Organic ett bra fynd på marknaden för organiska spritdrycker .

Välja de bästa ärterna

Färskheten hos dina sockerknäppor kommer att vara nyckeln till att göra en stor Green Giant-cocktail. Leta efter ärtor som har en mättad ljusgrön färg och försöker knäppa en. De ska lätt snäppa i hälften, inte böja sig.

Lagring av ärtor

Förvara ärterna i en förseglad plastpåse. De ska vara bra i 4-5 dagar i kylskåpet.

Om du inte odlar dem själv har sockerknäppor en mycket kort årstid. Du kan förlänga din njutning av Green Giant genom att blanchera och frysa ärterna . Processen är snabb och fast det kommer inte att vara precis som färska ärtor från vinstocken, kommer de att behålla tillräckligt med sin färska smak för att skapa en god drink.

Jag skulle inte gå längre än en månad i frysen eftersom de förlorar sin smak. Använd äldre ärter för maträtter och kom ihåg det här receptet för nästa vår.

Hur stark är den gröna jätten?

Den gröna jätten är styrkan hos den genomsnittliga cocktailen. Om vi ​​använder en 15% ABV vermouth, kan vi uppskatta att den ligger ungefär 18% ABV (36 bevis) .

Det är något starkare än det genomsnittliga glaset vin.

Spring Suite Cocktail Recept

En spiked split pea smoothie, det skulle vara det bästa sättet att beskriva denna cocktail. Det är ett av de recept som jag inte kan motstå eftersom det är så intressant.

Själva cocktailen är en rolig blandning som innehåller en fjäderpurépuré och mynta, som är en naturlig parning. Lägg till lite citronmarmelad och juice och du har en riktigt unik dryck som är perfekt för våren underhållande.

Det finns något arbete som är inblandat i denna dryck och jag rekommenderar att du försöker det själv först. Om du gillar det, spara receptet för din nästa brunch eller cookout och se vad dina vänner tycker om .

Ingredienser:

Förberedelse:

 1. Häll ingredienserna i en cocktailskakare med isbitar.
 2. Skaka bra .
 3. Dubbel spänning i ett kyldt coupeglas .
 4. Garnera med en citron twist.

* För att göra vårfärgen Puree:

 1. Koka en kruka med vatten kryddat med salt (till havsvatten).
 2. Blanchera våren ärter tills söt att smaka.
 3. Kyl ned omedelbart i ett isbad .
 4. Puree i en matberedare eller blandare och tillsätt vanligt vatten för att lossa (till konsistensen av en mycket lös fruktslätning).
 5. Stam genom sikt.

En anteckning om American Harvest Spirit

Spring Suite har American Harvest Organic Spirit, en vodka-liknande sprit som har en "proprietär blandning av ekologiska ingredienser." Det är ett varumärke som bygger på att vara miljövänligt och har lokala, ekologiska Idaho-vete, vindkraft och återanvändning och återvinning.

Anden är mycket bra, med en fin, skarp smak.

En sökning i 2016 får mig att fråga om varumärket fortfarande produceras. Deras webbplats är nere men det kan fortfarande hittas vid ett antal butiker (i något begränsat utbud). All buzz om varumärket slutade runt 2013.

Det är inte förvånande om detta är fallet som vi har sett det många gånger med boutique märken som försöker konkurrera om vodka drinkers.

Alternativ Alternativ

Det finns ett antal alternativ till ersättare om du inte hittar American Harvest Spirit. Ett av mina första val skulle vara Prairie Organic Vodka.

Recept Courtesy: American Harvest Spirit

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 736
Totalt fett 3 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 34 mg
kolhydrater 117 g
Kostfiber 36 g
Protein 35 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)