Prairie Organic Vodka Review

En annan organisk vodka har slagit marknaden och den här är från hjärtat av USA. Den femte generationen av familiedestillatörer som driver Phillips Distilling Company har blivit en ny, grön sida med den senaste versionen av Prairie Organic Vodka.

Denna majsbaserade vodka är certifierad ekologisk och kosher. Alla de majs som används i Prairie odlas av en samling på 900 bönder i och runt Benson, Minnesota där vodka produceras.

Prairie är organiskt från majsen till stillarna till tappningen och har minskat produktionens miljöpåverkan betydligt.

Göra Prairie Organic Vodka

Hur grön är Prairie? Hela produktionsprocessen har certifierats organiskt av USDA och kosher av den ortodoxa unionen. Detta innebär att majsen är fri från kemikalier, odlas inte från genetiskt modifierat frö och bönderna använder inte konstgjorda gödningsmedel.

Samarbetet med bönderna bakom Prairie är också intressenter i företaget, så vi kan vara säkra på att de vill att företaget ska lyckas och lever upp till de normer som ställs för det.

Utanför fälten är destillationsprocessen utformad för att vara så "grön" och ren som möjligt. Kosher-certifieringen kräver att all utrustning ska steriliseras mellan satser för att säkerställa renhet.

Eventuellt biomassavfall från majs och annat material omvandlas till energi för att driva stillbilderna och destillerierna torkade korn används som foder på gårdarna från vilka majsen härstammar.

I flaskan återvinns glaset och frysas och flaskorna är packade i kartong från hållbar trämassa. Användning av lokalt odlade korn minskar också bränslekostnaden för produktionen.

Njut av Prairie Organic Vodka

Vad sägs om andan själv? Det är ganska bra och lika med sina andra premium, organiska motsvarigheter.

Denna vodka är väldigt frodig, nästan krämig och rik på en ren majs smak.

Prairie är en bra organisk som fungerar bra i nästan vilken vodka-cocktail som helst. Faktum är att dess profil ger mer djup till dryckerna än många andra vodkas. Var noga med att prova på våren med sockerknäppor i detta gröna jätte recept .

Njut av det med färska ingredienser och bara för att du inte förstör allt miljöarbete som har gått i denna anda, var noga med att vara så miljövänlig som en bartender som du kan vara.

Smakspresentationer

Doften är den av söt melon med blekta korvnoteringar som går i framkant. Gommen är exceptionellt flätig och luscious med mycket varma toner, som är nästan buttery. Finalen är en lång, jämn segue till nästa nypa med sprickor av bränd majs.

Från och med sommaren 2014 producerar Prairie Organic Spirits nu en gin och en gurka-smakad vodka. Prairie Refresh är en bra cocktail för att prova gurka vodka i.

Om Prairie Organic Vodka

Upplysningar: Granskningsprov lämnades av tillverkaren. Mer information finns i vår etikpolicy.