Heavenly Hibiscus Martini Recept

National Martini-dagen är i juni, men martinis är en go-to-drink året runt. Traditionellt är martinis gjorda med gin eller vodka och vermouth med bitter och en oliv eller citronskal som garnering. Det här martini receptet hoppar över vermouthen och använder lite hibiskuste för att skapa en unik och läcker vodka-cocktail. Också kallad Tartini, på grund av användningen av limejuice, kan denna dryck toppas med en vriden lime skal.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll vodka och andra ingredienser i ett blandningsglas.
  2. Tillsätt is och skaka kraftigt i 7 till 8 sekunder.
  3. Stam in i ett kyldt martini glas. Garnera med en hibiskusblomma eller ätlig orkidé.
  4. För att göra hibiscus sirap, ta 1 kopp vatten till koka. Lägg till 2 matskedar av hibiskuste. Låt branta i 10 minuter.
  5. Ta ut teposen och lägg till 1 kopp superfint socker (inte pulveriserat). Rör tills allt socker upplöses. Förvara kyla tills den är klar att användas.

Ingrediensbyte och Cocktail Tips

Herb-infused cocktails blir allt populärare människor söker efter sätt att förändra smaken av signatur cocktails och lägga till friskhet och smak som bara färska örter kan ge. Om du inte har hibiskuste, kan du använda en enkel ispåsäck, kamille eller grönt tepåse.

Förutom te används örter som lavendel, rosmarin och citronbalsam för att införa lite smak i martini. Ta ett traditionellt martini-recept och enkelt muddla mint, malet citronbalsam eller garnera med lavendel och du ringer upp klassen (och glaset) av ett martini-cocktailrecept.

Färsk frukt får också traktion som ett sätt att variera smaken av en martini. Gurka, lök, päron och passionsfrukt är några obesvarade vägar som kan lägga till en traditionell martinirecept.

Sist men inte minst kryddor läggs till martini för att ge wow-faktorn. Ingefära, cayennepeppar och svartpeppar spiser upp alkoholhaltiga cocktails för att erbjuda lite extra bett i varje nypa.

Garnering är glasyren på martinikakan och det paraplyet kommer helt enkelt inte att göra. Här är några unika garneringar att lägga till i din martini:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 260
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 16 mg
kolhydrater 29 g
Kostfiber 2 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)