Arroz Con Dulce Recept - Puerto Rican Rice Pudding

Översatt, arroz con dulce betyder sött ris, vilket är en ganska noggrann beskrivning. Det bästa sättet att förklara denna maträtt är att det är en söt rispudding med kokosnöt, russin och kryddor som vi normalt associerar med semestern - kanel, ingefära, kryddnejlika etc. Arroz con dulce är en traditionell juleträd i Puerto Rico och flera andra öar, men du kan verkligen göra det när som helst på året.

Detta är ett förlåtande recept som enkelt kan tweaked till din smak. Till exempel, som du kommer att se i receptet nedan, gillar jag stjärnanis. Vissa människor gillar att lägga till lite orange extrakt och andra gillar att använda vinbär eller torkade tranbär i stället för russin. Det är väldigt enkelt att lägga till din speciella touch och göra den till din egen.

För bästa resultat använd hela kryddor och fräsch ingefära. Men om de inte är tillgängliga för dig kan du använda mark kryddor. Använd också medium eller kortkornigt ris, inte långkornigt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor kastrull eller gryta, ta 3 koppar vatten till en simmer. Tillsätt salt, kanelpinnar , hela kryddnejlika och ingefära. Smäll i ca 15 minuter tills smakerna är infuserade i vattnet. Ta bort kryddorna och spara det infuserade vattnet.
  2. Sätt tillbaka det infuserade vattnet i kastrullen eller potten. Tillsätt kokosmjölken och 1 kopp vatten. Koka upp.
  3. Tillsätt resterande ingredienser och rör omgående. Minska värmen till en simma, täck och koka i tjugo minuter. Du måste röra det ett par gånger.
  1. Efter 20 minuter avlägsna locket och rör om. Fortsätt att laga mat i ytterligare 15 minuter eller tills riset är kokt igenom och krämigt. Vattnet ska absorberas.
  2. Om vattnet absorberas, men riset är fortfarande inte kokt, tillsätt lite varmt vatten (ca 1/4 kopp) åt gången och fortsätt att laga mat tills det är klart.
  3. När riset är kokt, häll i din serveringsfat eller disk. Låt svalna och placera i kylskåpet tills det är klart att servera. Garnera innan servering.

Cooks Anteckningar för Arroz Con Dulce

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 410
Totalt fett 17 g
Mättat fett 15 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 20 mg
kolhydrater 64 g
Kostfiber 5 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)