New England Sour

Söt lönnsirap, toppsockel vodka och tart grapefruktjuice kombinerar för att skapa den mycket intressanta New England sura. Det är ett enkelt cocktailrecept med en fascinerande smak som du helt enkelt måste uppleva för dig själv. Om du gillar en whisky sura , kommer du att uppskatta denna roliga och enkla twist på klassiken.

Cocktailen skapades på Bounce Sporting Club i New York City för en av New England Patriots många Super Bowl-framträdanden. Det blandar sig snabbt och är en utmärkt pour-and-serve drink som verkligen är perfekt för speldagspartier . Det finns inget behov av att frukta att du sitter fast blandar drycker i köket och saknar åtgärden med den här. Du kan till och med blanda upp en full kruk och låta ett hus fullt av gäster hjälpa sig själva.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Bygg ingredienserna i ett highball glas fyllt med is.
  2. Rör om .
  3. Garnera med en citron kil och servera med ett halm.

En inspiration för variationer

Precis som whisky sura, kan du hitta inspiration i New England sura för att ge receptet ditt eget spinn. Den söta, rika lönn mot citronen är en bra kombination och det finns inget behov av att hålla fast vid vodka valet här.

Självklart kan du hälla några av dina favorit vodkas , men du kanske vill skaka det lite.

Tänk på att använda smaksatta vodkas som kompletterar dryckens andra smaker. Något som 42 Under honung skulle vara ett roligt alternativ. Du kan också spela upp smaker som parar bra med grapefrukt - speciellt vanilj och karamell - för att ge det ett annat smakslag.

Vodka är inte den enda sprit som kan fungera här heller. Ett skott av nästan alla whisky- speciellt bourbons och rye whiskys-kan ge drycken en bra spark och lägga till en fin ekig eller kryddig bakgrund. Du är också fri att bli djärv och välja en fullmatad, överdrivet whisky. Knob Creek, Rittenhouse Rye 100, och Bookers Bourbon är några bra alternativ.

Rum är ett annat bra val för detta sura. Det kommer att lägga till en subtil sötma som spelar riktigt bra bort från lönnsirapen. Överväg att gå med ett gammalt rum som Appleton Estate VX eller Brugal Añejo. Smakfulla rum, inklusive sådana som Brinley Golds Kaffe eller Vanilj Rum , skulle vara roliga tillägg också. Och om du inte kan få nog av kryddat rom, är detta recept en annan utmärkt plats för ett skott av det.

Hur stark är New England Sour?

Du märker att saften utgör den största delen av volymen i New England sura och det hjälper till att skapa en ganska tam dryck. Den har i genomsnitt cirka 11 procent ABV (22 bevis), vilket liknar många viner. Detta faktum lägger också till att det är ett överklagande för parter eftersom du vet att dina gäster inte dricker något som är för starkt.