Minted Ärt Puré Recept

En mintad ärtpuré på din tallrik är som ett vårsprång, oavsett vilken tid på året du gör det. Den pulserande gröna färgen och doften av den färskt minten gör det till ett utmärkt komplement till många rätter.

Misstas inte ärtpuré för mjuka ärter . Detta recept görs med färska eller frysta trädgårdsärtor och färsk mynta som kokas snabbt och mashed eller puréed. Mushy ärtor är torkade marvad ärter som genomgår en lång, långsam kock med bikarbonat av soda för att göra ärterna svullna och brista i en "mush".

Ärtpuré är en utsökt maträtt som serverar nästan alla kött- och fiskrätter. Det är särskilt underbart med fet fisk som rökt makrill fiskkakor . För ett vegetarian alternativ, försök puré spridas på toast.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera vattnet i en stor panna och koka. Tillsätt ärterna, saltet och mynten och koka. Minska värmen och simma tills ärterna är ömma, ca 5 minuter.
  2. Töm ärterna och använd en fördjupningsblandare, snabbt pura ärterna och mynten för att skapa en mjuk pasta. Om du inte har en nedsänkningsblandare, använd en matberedare istället eller helt enkelt mäter ärterna med en gaffel.
  3. Smaka på kryddor och tillsätt salt och peppar efter smak.
  1. Du kan använda ärterna i grov puréform, men om du vill ha en mycket fin, slät puré, tryck blandningen genom en fin sil.
  2. Rör i valfri smör och hackad mintbladen tills allt smöret har smält och införlivats i puréen.
  3. Servera mintad ärtpuré varm tillsammans med din favorit kött eller fiskrätt.

Obs: Ärtpuréen kommer att frysa bra men använda inom en månad.

Vilka ärter att använda

Säsongen för färska ärter är kort i Storbritannien och Irland (vanligtvis från maj till oktober) så få ut det mesta av dem medan du kan, även om de tar lite längre tid eftersom de måste vara skalade.

Utanför säsongen, använd frysta ärter eftersom de också gör en härlig puré och är så mycket snabbare att använda.

variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 84
Totalt fett 3 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 8 mg
Natrium 81 mg
kolhydrater 10 g
Kostfiber 4 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)