Meyer Citron Marmalade

Meyer citroner är sötare och har mer känsliga skal än deras Eureka och Lissabon motsvarigheter. Dra fördel av deras bounty när de är i säsong (januari till maj) genom att göra denna tårta och frestande Meyer Lemon Marmalade . Till skillnad från de flesta marmelader använder den hela frukten, sparar kocken mycket peelingstid och skapar en maramalad som ser rika och krämiga ut, nästan som citronkvarn.

Letar du efter en mer traditionell marmelad? Prova den här Triple Citrus Marmalade , Classic Orange Marmalade eller Yummy Orange Orange Marmalade . Se även denna hjälpsamma steg-för-steg-guide för att göra Marmalade .

Har du inte Meyer citroner? Fret inte. Detta recept fungerar lika bra med citron (allvarligt!).

Om detta är din första gångs konservering eller konservering, se den här handboken för konservering och konserveringsutrustning.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skruva citronerna rent (det här är särskilt viktigt om du har köpt citroner, eftersom citrusfrukter ofta sprutas med vax för att hålla det glänsande). Skär citronerna i hälften och fräsk dem och reservera saften. Använd en skarp kniv och gott om tålamod för att skära citronskalorna på tvären så tätt som möjligt för en mjukare, krämigare marmelad. Eller spara tid och potentiell försämring genom att halverna halveras halvvägs och sedan springa genom en matprocessor som passar in med skivskivan. Fiska ut några särskilt stora bitar och springa dem igenom igen eller på annat sätt hugga dem. Den slutliga marmeladen blir tjockare, men lika krämig och söt.
  1. Lägg de skivade citronerna i en stor kruka och täck dem med kallt vatten. Koka upp och koka tills skalet är ömt, ca 10 minuter. Töm skalet och skölja det noggrant med kallt vatten. Skölj ut potten också.
  2. Lämna citronskivorna i potten med 1 1/2 koppar vatten och koka (citronerna släpper ut sin egen fuktighet när de värmer och skapar tillräckligt med vätska för att nästan täcka skivorna). Rör i 3 1/2 koppar sockret. Minska värmen för att bibehålla en simmer. Koka tills blandningen är tjock och krämig och citronskivorna är mycket milda, ca 1 timme.
  3. Smak och tillsätt upp till 1 1/2 koppar extra socker till smak. Rör i 1/2 kopp av den reserverade citronsaften (spara eller frysta resterande juice för en annan användning).
  4. Sätt burkarna och locken på ett stort bakplåt eller panna och värm i en 225 ° ugn i 15 minuter eller koka dem i en stor kruka med kokande vatten i 10 minuter.
  5. Överför försiktigt citronblandningen till de heta burkarna (en brettmunstratt är användbar här om du har en) och lämnar ca 1/2-tums utrymme i varje burk mellan toppen av blandningsblandningen och toppen av burken. Sätt locken på burkarna och vrid på ringarna. Process i en stor kruka med kokande vatten i 10 minuter eller kör igenom en annars tom diskmaskin i "sanerings" -cykeln eller någon cykel som kommer att innehålla 10 minuter hög värme.
  6. Låt burkarna svalna på en räknare innan de lagras i ett skåp i upp till 6 månader. När de är öppna, håll dem i kylskåp.