Easy Rich Onion Gravy Recept

Den ultimata komfortmaten måste vara kötträtt eller kött och krämig potatismos i en rik, löksås. Att föra samman söta lökar och en mörkrik sås, som både är söt och smaklig, är en klassiker av både brittiska och irländska kök.

Detta recept på löksås är så snabbt och enkelt att göra och är perfekt med bangers (korv) och mos, de flesta grillade kött, slathered på en padda i hålet eller som fyllning för Yorkshire puddingar.

Det här är en snap att göra, varför inte dubbel, till och med tredubbla kvantiteten? Använd det du behöver, och frys sedan resten i 1-kopps portioner. Kycklingen fryser så bra och kommer att hålla i upp till tre månader. Avfrost enkelt i en panna eller mikrovågsugnen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Smält oljan och smöret i en stor kastrull över en mild värme så att smöret inte brinner.
  2. Tillsätt de tunt skivade lökarna på pannan och täcka med lock. Koka långsamt i ungefär 10 minuter eller tills löken är mjukt och genomskinligt igen, var noga med att inte bränna dem. Löken ska inte vara brunade utan i stället smält och mjuk.
  3. Tillsätt socker och balsamvinäger till lökarna och rör väl om att löken är belagda. Täck igen med locket och fortsätt att laga mat i ytterligare 5 minuter, se till att de inte brinner.
  1. Tillsätt biffens lager i pannan och rör om det. Koka försiktigt, upptäckt, i 5 minuter.
  2. I en värmebeständig burk (du kan även använda en mugg) eller skål blanda majsstärkelsen med kallt vatten för att skapa en tunn, klumpfri pasta.
  3. Häll lite av den varma såsen i stärkelseblandningen och skaka eller blanda noggrant. Häll stärkelseblandningen tillbaka i såsen. Höj värmen till hög och koka hårt i 10 minuter eller tills såsen är något tjockare.
  4. Smaka med salt och peppar och varma tills det är klart att servera.

Obs! För att skapa en valfri glans på gravy ta 1 tesked iskallt smör och vispa det i den färdiga såsen innan du serverar. Smöret kommer att tillföra ännu mer smak och göra såsen blank.

Vilka lökar ska användas för Rich Onion Gravy

De bästa löken att använda är röda lökar, eftersom de ger precis rätt mängd sötma utan att göra såsen för cloyingly söt. Om du föredrar en lite skarpare smak, använd sedan en standard gul eller till och med en vitlök. Du kan också använda stora skalor om du gillar vilket kommer att skapa en mycket mjukare färdig sås.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 29
Totalt fett 2 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 4 mg
Natrium 90 mg
kolhydrater 2 g
Kostfiber 0 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)