Beef Steak Varieties

En snabb guide till olika typer av nötköttbiff.

Om du inte vet skillnaden mellan en flankbiff och ett T-ben kan det vara svårt att beställa på en restaurang eller förbereda grillen. Använd denna primer som en snabb referens för snabba beskrivningar av olika typer av nötköttbiff och hur de är bäst förberedda.

Chuck Steak - Denna snitt är taget från området mellan nacken och revbenen. Köttet innehåller en större mängd kollagen och andra bindväv, vilket kan orsaka att det blir svårt när det snabbt kokas på en grill men blir ganska ömt när den kokas med långsamma metoder som att bräda , stuga eller rosta .

Chuckbiff används ofta för att göra nötkött.

Cube Steak - Cube Biff är ofta gjord från topprundan , som tas från koens stora bakkvarts muskler. Kubbiffen är ömt och mjukad genom att dunka med tunga krogar eller andra mekaniska metoder.

Filet Mignon - Denna biff är skuren från nötköttet, vilket är en liten, mycket magert och öm muskel som löper längs koens baksida. Eftersom smörgrået är litet och det mest ömma köttet på koen är det vanligtvis det dyraste.

Flankbiff - Flankbiff är en lång, platt köttbit som tagits från magen på koen. Även om denna snitt är ganska smakfull, tenderar den att vara hårdare än andra nötköttsklipp.

New York Strip Steak - En New York Strip biff liknar en porterhouse eller en T-bone biff, men utan filet eller smörgås bifogad. Denna smakrika köttfärs är idealisk för grillning och är en favorit för biffälskare.

Denna biff, som är skuren från bakre delen av ryggen, kan också kallas en topplinsbiff .

Porterhouse Steak - Den här biffen är en kombination av två delar: biffstek och filé . Denna stora biff är skuren från baksidan, under revbenen och innehåller ett stort, t-format ben. Porterhouse biff liknar en T-bone biff men har i allmänhet mer marmelad filet bifogad.

Rib Eye Steak - Denna biff är skuren från revbenen och innehåller en hög mängd marmorerad fett, vilket gör den öm, saftig och smakfull. Rib eye biff är vanligtvis rostade i ugnen för att mjuka fett och bindväv, snarare än att kokas med snabba metoder som grillning.

Round Steak - Denna klippning är hämtad från koens rumpa och är vanligtvis mycket magert. Om den inte kokas ordentligt kan den här skärningen bli ganska torr på grund av låg fetthalt. Rundsteker är bäst för att grilla eller göra i nötkött eller jerky.

Sirloin Steak - Sirloin tas från höns av koen och tenderar att vara lite hårdare och mager än andra skär. Den övre myrrhinnan är mer öm och därför mer önskvärd än bottenhöna. Sirloins är bra för snabba matlagningsmetoder som grillning.

Kjolbiff - Kjolbiff klipps från membranet på koen och kan vidare indelas i insidan eller utsidan kjolbiffen. Den inre skirtbiffen, som är mer öm och smakfull än den yttre kjolbiffen, liknar flankbiff men är något annorlunda. De två termerna används ibland omväxlande.

Strip Steak - En mycket öm snitt av stek taget från länden och även kallad New York Strip Steak.

T-bone Steak - En kombination av biff och bifffilé, ansluten med ett t-format ben. T-benbiff är väldigt lik porterhousebiffen men innehåller vanligtvis en mindre filé för filé. Både T-bone och Porterhouse biffar är bra för grillning och är favoriter bland biffälskare.

Trippelbiff - Denna biff är skuren från en liten triangulär muskel, som ingår i bottenhårbenet. Denna benfria skär av nötkött är i allmänhet rostad, braised, grillad långsamt, eller används för nötkött.

Salisbury biff - Salisbury biff är egentligen inte en biff alls, men en köttfärsad patty kryddat med lök och serveras vanligtvis med champinjonsås . Denna maträtt görs vanligtvis med billigt, lågkvalitativt nötkött.