USDA Beef Grades

Åtta grader av nötkött i USA och hur de bestäms

Nötköttsgraderingssystemet som utvecklats av Förenta staternas jordbruksdepartement är ett frivilligt betygssystem baserat på köttets mognad och nivå av fettmarmorering . Dessa två faktorer är indikatorer på nötköttets ömhet. Nötkött som ges högre klass är vanligtvis från yngre nötkreatur och har mer fettmarmorering.

För att få en USDA-klassificering på nötkött måste tillverkarna betala för en utbildad inspektör för att betygsätta nötköttet på slakteriet.

När nötköttet är graderat måste tillverkaren följa de märkningskrav som fastställts av livsmedelssäkerhets- och inspektionsverket. Konsumenterna kan hitta USDA-betyget på paketetiketten.

Det finns åtta klasser av nötkött som utsetts av USDA, endast de fem främsta säljs vanligtvis till konsumenterna. Lägre kvaliteter används oftast för bearbetning och användning i konserver.

USDA Beef Grades

Här är de åtta USDA-kvaliteterna av nötkött, där de hittas, deras användningsområden och rekommenderade matlagningsmetoder.

US Prime - Detta är den högsta klassen av nötkött med den mest feta marmorering . Detta kött är väldigt ömt och står endast för cirka 2,9 procent av alla graderade nötkött. US Prime är vanligtvis reserverad för avancerade matsalar. Eftersom det här nötköttet har en så hög nivå av fettmarmorering, är den utmärkt för värmekokning. Dessa inkluderar rostning, grillning, stekning, broiling och bakning.

US Choice - Choice beef är allmänt tillgängligt för konsumenterna i stormarknader och restauranger.

Detta nötkött har en bra mängd fettmarmorering, även om den är mindre än US Prime. US Choice står för ungefär 50 procent av alla graderade nötkött. Detta nötkött kan typiskt kokas med antingen torr eller fuktig värmemetod utan att orsaka överdriven torrhet. US Choice är ett utmärkt ekonomiskt alternativ till US Prime.

Du kan grilla, steka, steka eller baka det här nötköttet såväl som stew eller bräda det.

US Select - Välj nötkött är också allmänt tillgängligt på detaljhandelsmarknaden. Det är mycket mer magert än US Choice och tenderar att vara mindre ömt eller saftigt. US, Select var tidigare märkt som "Bra". På grund av låg fetthalt i detta kött bör det reserveras för fuktiga värmekokningsmetoder för att förhindra torkning. Fuktvärmemetoder innefattar braising, stewing, steaming och poaching. Matlagning i en långsam spis är ett exempel. Dessa metoder hjälper till att bryta ner hårda fibrer.

US Standard och US Commercial - Standard och Commercial kvaliteter har mycket låg fetthalt och kan vara betydligt mindre anbud. När de säljs på detaljhandelsmarknaden går de vanligen oförskriven eller märks under butikens varumärke och säljs till lägre priser. Överväg att använda fuktiga värmemetoder för att laga denna nötkött. De är lämpliga för gryta och långsamma kokarrecept som gör dem mindre tuffa, men grillning eller stekning kan leda till torrt och tjuvt kött.

Utility, Cutter och Canner Grades - Dessa kvaliteter kan helt sakna fettmarmorering eller skära från äldre djur. Dessa kvaliteter är vanligtvis reserverade för att göra bearbetade köttprodukter och konserver.