T-bone Biff definierar lyxmat

Denna exklusiva restaurang skär stjärnor på en bakgård grill

T-bones kommandot ett premiumpris som populära special-order order på exklusiva restauranger. Men du kan hitta den här förstklassiga klippan, ibland kallad en porterhouse, vid de flesta mataffärslakare. När det listas på en meny, kan en porterhouse, som skärs från den större bakre delen av den korta linjen, tjäna två.

Vad är en T-Bone Steak?

Korsad från den främre delen av den korta länden på en ryggs mellersta rygg innehåller en T-bone biff en remsa av topplänken och en bit av törlur, båda önskade styckena på egen hand.

Ett T-format ben från ländbenet separerar de två delarna. Mandelfiléen på den större porterhusskärningen - väsentligen densamma men för storleken - måste vara minst 1 1/4 tum vid den bredaste punkten för att kvalificera sig för beteckningen; Reglerna säger att ett T-ben måste ha minst 1/2 tum.

T-benet kombinerar den köttiga smaken av en biffstek, ofta kallad en New York-remsa när den säljs på egen hand, med filetmignonens signatur ömhet. Premiepriset återspeglar sin position på djuret, som kommer från området längs ryggraden med de minst använda musklerna. T-benen sänks åtminstone 1 tum tjock, men det är inte ovanligt att hitta 1 1/2 till 2 tum tjocka biffar.

Hur lagar du en T-Bone Steak?

T-benet är gjord för grillning. Generösa bitar av fett håller det fuktigt medan magerhåret är ömt och smakfullt. Det intakta benet ger ett robust handtag för att ta tag i biffen och vända den utan att punktera köttet och förlora smakfull juice eller gnista en flare upp.

Stereotypiskt, den här snygga stekstjärnan på bakgårdsgaller i reklamfilmer och är ofta en favorit för utomhuskocken.

Biffen behöver lite prydnad och bör lätt olja, judiciously kryddat och kokt varmt och snabbt. Det är viktigt att notera att den långsammaste matlagningsdelen av denna snitt sitter rätt i benets böjning nära basen.

Detta område kommer att förbli sällsynt än resten av biffen. Den snabbaste matlagningsdelen, fileten, ska placeras längst bort från elden, eller det kan sluta överdrivna vid den tid som remsan kockar igenom.

Det är möjligt att laga ett T-ben i köket, med kombinationen av spishäll och ugnsmetod ger de bästa resultaten. Börja med en snabb sear i ett rökningstål eller en annan ugnssäker stekpanna och överför biffen till en 400 F-ugn tills den når önskad doneness, från 5 till 15 minuter beroende på skärets tjocklek. Använd en snabbläs termometer för den mest exakta temperaturen och mät den i en sektion kött som ligger borta från benet.

T-benet är till stor del en amerikansk snitt. I de brittiska Commonwealth-länderna är T-benets band sida känd som porterhouse medan inderslagssektionen är känd som filén.

T-Bone Steak Recept

Hankering för en biff? Kolla in dessa recept för inspiration: