Braised kalvkött Shanks

Köttköttskalvarna smälter smältande när de bröts långsamt i vin och grönsaker. Plus de rymmer var och en en delectable mugg i det ihåliga benet. Servera shankerna över smörgåsägg eller fettuccine och var noga med att ta med en liten sked för att skura ut märgen. Detta är komfortmat vid sitt bästa!

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förvärm ugnen till 325 ° F.

2. Slå en enda tråd av köksgarn runt köttet om det inte redan görs av slaktarna för att hålla det i benet under tillagningen. Skölj skankorna med mjölet och skaka av överskottet.

3. Värm smöret och oljan över medelhög värme i en tung nederst nederländsk ugn eller gryta (med lock) som är tillräckligt stor för att hålla kött i ett enda lager. Bruna axlarna på toppar och bottnar i 3 till 4 minuter på varje sida. Ta bort axlarna på en tallrik.

4. Tillsätt lök och vitlök i kruken och koka i 4 till 5 minuter, rör om ofta eller tills lök är mjukat. Tillsätt vin, salt, peppar, timjan och rosmarin. Koka upp en mild koka, skrapa upp bruna bitar på grytan.

5. Avlägsna från värmen och ordna köttet i ett enda skikt, skär upp i grytan. Sked lite av vätskan över köttets övre del. Omslag (om locket inte täcker tätt, täcka först med folie, sedan med lock) och baka i 2 timmar, eller tills köttet är mycket ömt.

6. När shanksna lagar mat, gör gremolata. Bland persilja, citronskal och vitlök i en liten skål.

7. Ta bort pannan från ugnen och lyft försiktigt skenorna från kokvätskan till serveringsplattan. Skumma och kasta fettet ur vätskan, skölj sedan kokvätskan runt skänklarna.

8. Stänk gremolatorna över axlarna. Sätt in rosmarin kvistar i margen av varje skaft om så önskas, och servera.

Receptanteckningar

• De braised kalvkrokarna kan kylas i sin sås över natten. Täck och värm upp i en 350 ° ugn i 30 minuter, eller tills den är uppvärmd.
• Krukan som du använder för braising ska vara ett material som kommer att ge värme jämnt och effektivt för att förhindra att det brinner. En emaljerad gjutjärnskruka med ett tätt passande lock är ett bra val.
• Täck krukan med en bit vaxpapper eller pergamentpapper innan du sätter på locket på plats. Detta kommer att minska huvudytan i potten och hjälper till att koncentrera sausens smaker.