Vad är en flankbiff?

Lär dig att tendera denna tuffa, smakfulla skärning

Flankbiffen är tekniskt inte en biff. I stället kommer den här populära biffskuret från koens magmuskler. Det är en mycket smaklig köttbit, men det är mycket magert och innehåller nästan inget fett. Trots sin seghet kan det vara en välsmakande, ömt stek om du lär dig att laga den rätt.

En användbar biff

Medan det inte kan uppskattas med stora biffar som ribeye eller T-bone , är flankbiffen (eller stekbiffen) mycket användbar.

Smaken gör upp för leanness och det tenderar att vara på de mer överkomliga köttskärorna.

Det här är ett utmärkt val för snabba, avslappnade måltider i nattnätter där biffen blir en del av receptet, men det kan stå som en kontaktpunkt på tallriken. Det är den föredragna snittet för stekfajitas eftersom det lätt kan skäras i remsor och billigt. Av samma skäl är det också trevligt i kinesiska rätter som kung pao nötkött .

Trots att fajitas delvis är ansvariga för flankbiffens senaste popularitet i popularitet, har den traditionell användning. Detta är den ursprungliga biffen som används i den berömda London-broilen , en matlagningsteknik som man bör överväga när man försöker tenderera detta hårdare kött.

Hur man lagar flankbiff

Flankbiff kan enkelt bli en av dina favoritklipp om du vet hur man lagar det ordentligt. Tricket är att tenderera biffen med vätskor genom tekniker som braising eller marinering.

För grillen laga den varm och snabbt efter två till fyra timmar i en bra marinad .

Det kommer att bli fantastiskt och ha en utmärkt smak och konsistens. Viktigast, skära alltid flankbiff mot kornet för att förhindra att det blir alltför tufft.

Grilled Flank Steak Recept

För att inspirera dig att hämta mer flankbiff, utforska dessa recept. Det finns ett stort utbud med några imponerande marinader som verkligen visar på mångsidigheten hos denna snitt.