Ground beef Labels and Standards

Förstå hamburgerens feta innehåll

Märkning av nötkött kan vara förvirrande. Lär dig hur du avkodar en del av terminologin som används på etiketten och förstår mer om det markerade köttet du köper. Tänk på att dessa etikettriktlinjer är i enlighet med USA: s standarder. Variationer kommer att uppstå i andra länder.

Vad är i jordnötkött?

Åtminstone kan du vara säker på att det blir nötkött. Enligt lag får nötkött inte innehålla tillsatt vatten, fyllmedel eller bindemedel.

För att ta reda på biffens nötkött och fettinnehållet måste du vara beroende av etiketten eller slipa det själv. Slipning ökar på annat sätt hårda köttskurvor i en form som inte ger tänderna ett träningspass. Maltfettet ger smak.

Jord Hamburger

Om etiketten säger jordhamburger , är den grundad av mindre ömma och / eller mindre populära skördar av nötkött. I allmänhet reserverar slaktaren avskärningar från andra köttnedsättningar (exklusive innards) för att mala i hamburgare och nötkött. Det betyder att i teorin kunde det finnas bitar av lurar, chuck, revben eller till och med filet mignon i det paketet med hamburgare. Enligt USDA-standarder kan hamburger ha tillsatt fett men kan inte innehålla mer än 30 viktprocent fett.

Köttfärs

Om etiketten säger nötkött är det samma som en markerad hamburgare, men det kan inte ha lagt till fett. Det kan inte innehålla mer än 30 viktprocent fett.

Specialty Ground Beef

Om etiketten säger att det är markröret eller markhaket, då är de enda delarna i mallen.

Dessa slipor är oftast dyrare och smalare än det allomfattande nötköttet eller hamburgaren. Men köparen akta dig. Jordröret eller jordrundan kan tänkas inte vara smalare än billigt köttfärs, men ändå vara korrekt märkt så länge det inte hävdar att det är mager. Beror inte på skuren för att definiera leanness.

Följande procenttal används som riktlinje för specifika nedskärningar:

Lean och Extra-Lean Ground Beef

De flesta marknader har bytt till märkning som innehåller både fet och lutat procentandel för att hjälpa konsumenterna att göra sina val. Om etiketten inte innehåller fett eller mager procentandelar, låt färgen vara din guide. I allmänhet desto ljusare är den röda färgen, den smalare markbiffen.

Kolesterol

Du får inte se kolesterol som anges på etiketten, men om det är kolesterol du undviker, var medveten om att köttfärs och nötköttfett innehåller ungefär samma mängd kolesterol.

Detta innebär att en standard köttfärs med nötkött kan ha något mindre kolesterol än motsvarande mager nötköttpatty efter matlagning , eftersom fettet kommer att dräneras bort.