Postre Chaja Peach Meringue Cake Recept

El postre chajá är en intressant Uruguayansk efterrätt. Kakan i sig är inte så ovanlig - bara läckra lager av svampkaka, maräng, vispad grädde och persikor. Det uppfanns av Orlando Castellano i slutet av 1920-talet på Confitería Las Familias i Paysandú (se Un poco de historia sobre el Postre Chajá). Den ovanliga delen är att den är uppkallad efter en stor, udda lokalfågel , el chajá (även kallad "crested screamer"), som har fickor av luft under huden (?) Som tydligen påminde mr Castellano av den luftiga maräng i kakan. Kolla in en bild av denna fågel och du undrar hur det inspirerade en tårta!

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Förvärm ugnen till 200 F. För att bereda marängen: Slå äggvitorna och grädden av tartar tills styva toppar börjar bildas. Gradvis tillsätt sockret och fortsätt att slå tills topparna är mycket styva och socker är upplöst. Slå i vanilj och en nypa salt.
 2. Täck ett bakplåt med pergamentpapper. Använd en konditoriväska (eller en ziplock väska med ett hörn avskuren) för att linda små dockor av maräng på pergamentet, lite mindre än Hersheys kyssar. Eller rör marängen i remsor som kan smula när de är kokta och används för att dekorera utsidan av kakan.
 1. Baka maräng bitar i minst och en och en halv timme tills de är torra och helt krispiga. Håll maränger i en lufttät behållare eller stängd ugn tills de är färdiga att använda.
 2. Förbered svampkaka recept eller ängelmatskaka i två 9 tums kakor och baka. Kyl helt i pannor, ta sedan bort försiktigt.
 3. Skala och skiv persikor och placera skivade persikor i en fläck på en skål. Kasta persikosnitt med 1-2 matskedar socker. Låt persikor vila i ca 20 minuter, och reservera persikosjuice som dränerar i skålen.
 4. Ta 1 kopp vatten, 1 kopp socker, och reserverad persikosaft till koka och simma tills socker är upplöst. Avlägsnas från värme och låt svalna. Rör i vanilj, nypa salt och valfritt rum eller vodka, om så önskas.
 5. Rör 2 msk socker i piskrämmen och piska tills det är mellanstiv toppar. Rör vanilj i den vispgrädde och kyl den tills den är klar för att montera kakan.
 6. Att montera kakan: Vänd svampkakorna upp och ner och borsta varje tårta generöst med persikssirapen och blötlägg kakorna.
 7. Placera ett tårtlager höger sida upp på en serveringsfat. Spruta lite vispgrädde över kakan, smula sedan några av marängbitarna och sprinkla den smullade marängen (ca 1/2 kopp) över den vispgrädde. Lägg till ett generöst lager av persika skivor (reservera några för att dekorera toppen av kakan), sedan toppa med det andra kakskiktet.
 8. Sprid grädde på sidorna och toppen av kakan. Pressa meringue "kyssar" eller marängkrummor i kakans sida och dekorera kakens topp med persikosnitt, mer vispad grädde och / eller fler meringue.
 1. Koka tårtan grundligt före servering.

Obs! Vissa människor gillar att lägga till ett lager av dulce de leche till denna tårta. Ett alternativ är att dela svampkaka lagret i hälften och fyll dem med dulce de leche innan de fuktar dem med sirap. Eller helt enkelt sprida ett lager av dulce de leche över det första kakskiktet, under piskad kräm, för att lägga till ett extra lager av rikedom!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 395
Totalt fett 18 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 54 mg
Natrium 125 mg
kolhydrater 57 g
Kostfiber 2 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)