Top Sirloin Cap eller Picanha

Den översta linsehatten är också känd som picanha (uttalad "pee-KAHN-ya") den brasilianska stekspecialiteten hos en churrascaria eller steakhouse som grillas och skivas av en spett.

Det förekommer inte ofta i stormarknader, men det är generellt tillgängligt på förfrågan hos en slaktare. Det är relativt billigt och är fyllt med köttfärs. Tri-tips och murgröna biffar är ofta förvirrad med den främre mursyren, men en kunnig slaktare kommer att veta exakt vad du letar efter. Traditionellt grillas picanha på långspett, men för hemkocken blir det mycket lättare att skära biffen i portioner för mindre spettar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Om biffen har kylts, ta ut den 1 timme innan du förvärmer grillen. Placera toppkåpan på plattan på en skärbräda eller annan arbetsyta. Skär fettskiktet med en liten vass kniv, utan att skära till köttet, i ett korsmönster, som om du skulle göra en skinka.
  2. Massage 1 msk salt i sprickor av biffens korslutna fettlager. Smaka med nymalt svartpeppar. Vid denna tidpunkt, om du vill steka biffen, skära biffen i längdriktningen i tre lika delar. Rul varje biffstycke som en gelé och använd en metallspett, säkra biffen så att den hålls ihop och rullas upp. Strö över det återstående saltet över köttets sida.
  1. Förvärm grillen till högt. Rengör och olja gallret. Lägg skivad picanha på grillen och stäng av all värme utom för en brännare längst bort från stekarna. Du vill laga stekarna - med grilllocket stängt - i 20 till 25 minuter, vrid dem var 5: e till 7 minuter för att garantera jämn matlagning.
  2. När den interna temperaturen når 128 ° -130 ° F för medium sällsynta på en snabbläsare , ta picanha av gallret. Låt biffarna vila i 5 minuter, ta sedan bort spettarna och skiv mot kornet och servera.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 859
Totalt fett 41 g
Mättat fett 16 g
Omättat fett 19 g
Kolesterol 355 mg
Natrium 2 866 mg
kolhydrater 0 g
Kostfiber 0 g
Protein 116 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)