Maker Mark Bourbon Whisky Review

En Wheated Bourbon Whisky från hjärtat av Kentucky

Maker Mark Bourbon Whisky är en av Amerikas mest ikoniska varumärken av whisky. Berömd för sina röda vaxdoppade flaskor och söta smakprofil var Maker Mark också känt för att producera en enda whiskystil (det introducerade nyligen en andra förlängning till sin linje, den lysande Makers Mark 46 ).

Valet för rött vintervete i stället för råg i mashbillen, den mjuka, rika sötningen av Maker's Mark har gjort den till en av de mest populära bourbonsna i världen.

Oavsett om du smakar det på tillverkarens besökare i Loretto, Kentucky eller din lokala restaurang, kommer du alltid ihåg din första smak av Maker.

Granskningen av Maker Mark

På näsan

Maker's Mark erbjuder uppvärmda aromer av rika mjuka karameller, en touch av Missouri-ek och vaniljbundtkaka. Tips om honung och bara en touch av fruktighet är detekterbara också. Kanske äppelpaj? Och det är bara den minsta ledtråden av cedertängel gömd nedanför.

Kroppen och palaten

Om någon bourbon har den perfekta munnen, är Maker's Mark det. Det här är en lätt söt whisky som smälter och retar gommen. För tunn och denna whisky skulle känna sig vattnig, för fyllig och det skulle förlora sin elegans. Maker's Mark har den perfekta kroppen för smakprofilen som erbjuds.

På gommen erbjuder Maker s en säker lösning för alla som lider av en sötand. Creme brulee dominerar, med stora karamell- och vaniljnoteringar i framkant innan man ger plats till mjuka anteckningar av bränt socker och melass i slutet.

Slutet

På finalen erbjuder Maker s mer varma noter av nybakade melasskakor, äppelpajs krydda, vanilj och karamell. Finalen är lite av en strid, slutar snabbare än du vill, men frestar dig med smörgåsbordet av smaker som dansar över gommen.

Slutgiltiga tankar

Om du inte har försökt Maker's Mark, saknar du en av de finaste och mest ikoniska bourbonsna i världen.

Maker är en klassisk vete bourbon och en varje bourbon entusiast bör vara bekant med.

Maker's Mark Cocktails

Om Maker Mark Bourbon Whisky

Redigerad av Colleen Graham

Upplysningar: Granskningsprov lämnades av tillverkaren. Mer information finns i vår etikpolicy.