Vegetarisk och Vegan Hangover Cure Foods

Undrar hur man botar en baksmälla som vegetarian eller vegan ? Undersök sanningen och vetenskapen bakom välbekanta baksmälla och ta reda på vilka vegetariska och veganska botemedel som är bäst för att bota en baksmälla.

Hangover Cure # 1: Vatten, vatten, vatten!

Innan vi kommer till de mer överraskande vegetariska och veganska baksmälla botemedel, se till att allt du äter till frukost på morgonen efter, kommer en stor mängd vatten ner med det.

Vi kommer att prata om andra vätskor som kan hjälpa till senare men först och främst är vatten viktigt för att återhämta sig från en baksmälla, oavsett om du är vegetarian, vegan eller inte! För att fylla på natrium och glykogen förlorad när du smälter på alla dessa martinier , kan du lägga till en liten bit (ca 1/8 tesked) salt och socker och en pressning av citron- eller limejuice. Men bry dig inte om att söka efter en mätsked med den smällande huvudvärken - sätt bara en liten nypa av var och en i ditt vatten.

Hangover Cure # 2: Fruktjuice och Smoothies

Ingenting som ett jätte glas färsk apelsinjuice när du är hungover, eller hur? Men varför? Det är allt i sockret. Fruktosen, för att vara exakt. Fruktos hjälper till att påskynda metabolismen av alla dessa otäcka kvarvarande tequila toxiner, och vitamin boost hjälper också. Behöver inte vara apelsinjuice, kommer någon näringsrik fruktjuice att göra. En fruktbaserad smoothie gör samma trick och fyller dig lite mer.

Här är några juiceblandningar och fruktiga baksmälla-botemedel smoothies att försöka:

Hangover Cure # 3: Bananer och potatis

Även om tanken på att äta en banan kan göra att du vill bra, antingen kräkas eller aldrig dricka någonsin igen när du är hungover, är bananer en bra vegetarisk och vegansk baksmälla botemedel.

Varför? Bananer är rik på kalium, vilket är en av de elektrolyter som din kropp förlorar medan du smälter Long Island Iced Tea, storleken på Australien.

Oljiga potatis har länge varit en traditionell baksmälla botemedel, och kanske med god anledning. Ja, de mår bra och bosätta sig i magen, men de innehåller också en hel del kalium, så länge du håller skinnen på. Oljig mat hjälper dock inte att hålla det enkelt. Av bananer och potatis? Leta efter dessa andra kaliumrika vegetariska och veganska livsmedel för att underlätta dessa baksmälla symptom: vita bönor , spenat och svampar. Här är några frukostpotatisrecept som du kan servera tillsammans med en skivad banan för en vegetarisk baksmälla-frukost:

Hangover Cure # 4: Cysteine

Vänta, va? Cystein? Vad är det? Cystein är ett ämne som finns i mycket mat som hjälper till att bryta ner toxiner i levern. Det finns i ägg, vilket kan förklara varför oljiga ägg länge varit ett folkmordsmedel, men oroa dig inte veganer, det finns även i rödpeppar, vitlök, lök och broccoli. Fancy en grönsakstegling med paprika och broccoli för en frukostbuffé?

Här är några mer cysteinrika frukostidéer:

Hangover Cure # 5: Sportdrinkar

Sportdrycker arbetar genom att fylla på elektrolyter som förloras när de dricker, vilket gör att du känner dig bättre snabb. Att lägga lite salt och socker till vatten fungerar på samma sätt. Rehydrering kan vara nyckeln till härdningshandskar, men sportdrycker och vatten hjälper också att flytta alkoholen genom ditt system snabbare genom att späda alla de små rester som fortfarande svävar i magen och gör det arg. Se upp för koffein i sportdrycker, eftersom koffeinhaltiga drycker kan få dig att känna dig bättre tillfälligt, kommer de bara att förlänga din baksmälla och fördröja din återhämtning.