Thai Style Vegan Stir Fry med Citrongränsrecept

Inte säker på vad man ska göra med citrongräs? Om du har lite kvarleva, eller om du har gott om växande vild i din gård, och är sjuk av citrongräste, är det här ett sätt att införliva smakerna av ny citrongräs i en thailändsk inspirerad grönsaksrätter. Vegetarianer och veganer vet att det aldrig kan ha för många grönsaker , och en enkel veggie eller tofu-stekpanna gör alltid en bra vegetarisk och veganmiddagidé för en upptagen helgnämndsmiddag.

Detta recept kräver tofu och massor av grönsaker, bland annat gröna bönor, broccoli och paprika stirrstegad med lite thailändskinspirerade ingredienser, inklusive gröna chili, limejuice och citrongräs för en subtil thailändsk smak.

Om du gillar citrongräs, kommer du att älska denna doftande thailändsk-inspirerade vegetarisk stekpanna och, för att dubbla upp på citrongränsmak, varför inte servera denna stekpanna tillsammans med denna lätta Thai kokosnöts- och citrongränsmakad ris ?

Med inget annat än tofu, grönsaker och färsk chili och lime för kryddor, är det här enkla rostfria receptet vegetarian, vegan och glutenfri. Servera det över vanligt ångat ris för att hålla det enkelt, eller prova några fler vegetariska thailändska matrecept och servera denna maträtt tillsammans med en lätt vegansk thailändsk kokosnöts- och grönsaksoppa för en mer komplett måltid.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förbered först din tofu. Liksom de flesta veganska tofu recept, kommer den här smaken bäst om du trycker på tofu först. Är du osäker på hur man gör det? Se den här enkla steg-för-steg-guiden: Hur man trycker på tofu.
  2. När din tofu är välpressad, sautera tofu i jordnöts- eller rapsolja tills den är lättgylld, ca 5 minuter.
  3. Tillsätt gröna bönor, morötter, broccoli, röda och gröna paprikor och chili och rör om i några minuter tills grönsakerna är kokta.
  1. Tillsätt vitlök och citrongräs och koka i ytterligare en minut eller två, omrörning väl.
  2. När vitlöket är väl införlivat, lägg i limejuice och ett saltstänk och ta bort pannan från värme.
  3. Servera över vanligt vitt eller brunt ångat ris om du vill, och njut av din thailändsk-inspirerade tofu- och grönsakssteg med citrongräs!

Detta enkla Thai stir-fryrecept är vegetarian, vegan och glutenfri.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 615
Totalt fett 30 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 356 mg
kolhydrater 72 g
Kostfiber 18 g
Protein 27 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)