Varför Blåbär är bra för dig: näringsvärde och fakta

Råbär är en fristad för antioxidanter och näring

Hur frisk är blåbär? Letar du efter blåbär näringsrika fakta? Läs vidare! Letar du efter friska blåbär recept? Bläddra ner för lite hälsosam rå vegan och mer blåbär recept för att försöka!

Varför borde du äta dina blåbär

I råtten på rå matkockar är det svårt att hålla koll på den senaste supermatskanan . Varje gång du slår på din dator finns det en annan exotisk bär som fyller i listan över antioxidantrika matvaror och livräddande näringsrik kraftverk.

Alltför ofta är dessa livsmedel härledda från långt borta, djupt inom djungeln, och torkas därför, frysta eller på annat sätt förändras för att förbättra hållbarheten och möjliggöra transport. Blåbär, å andra sidan, är lättillgängliga och tillgängliga för massorna i Nordamerika i sin råa, oförlösta form. Och så får de dig det mest näringsvärda.

Det är inte att säga att dessa exotiska bär och andra superfoods inte är bra också ( hampa är till exempel ett fantastiskt val för veganer och råa veganer och en stor källa till råa veganproteiner ), men någon mat som kan plockas av vinstockar i din bakgård (eller någon annans bakgård åtminstone!) kommer att vara ditt bästa val för näringsämnen på en rå vegan diet.

Blåbär näringsrika fakta

Här är en komplett näringsfördelning för blåbär:

En kopp blåbär (145 gram) ger:

Antioxidant Rich

Blåbär är en av de mest antioxidantrika livsmedel i världen.

Antioxidanter är nödvändiga för livet och är välkända för att vända och förhindra hjärtsjukdomar och till och med cancer. Berryens blå färg kommer från det är polyfenoler som ger det mesta av dess antioxidantegenskaper.

Mangan

Mangan är ett spårmineral som är nödvändigt för alla levande organismer. Det är avgörande för utvecklingen av ben samt metaboliserande proteiner, kolhydrater och fetter.

Fiber

De flesta frukter och grönsaker, inklusive blåbär, är höga i kostfiber. Dessa små blå ädelstenar hjälper till att hålla din kolesterol låg, vilket i sin tur håller ditt hjärta frisk. Fiber hjälper också till att din matsmältningssystem regelbundet.

C-vitamin

En servering av blåbär (ca 1 kopp) ger 25% av det dagliga rekommenderade intaget av vitamin C. Vitamin C är en av de vanligaste antioxidanterna och bidrar till friska gummin, absorption av järn och friska kapillärer, bildande av kollagen och en levande immun systemet.

Råa Vegan Blueberry recept:

Fler blåbär recept: