Get ost marinerad i olivolja recept - Queso en Aceite

I Spanien kan nästan allting marineras i olivolja och lagras i kylskåpet för en annan dag. Spanska ost är inget undantag. Spanien är känt för sina olika get-, får- och koostar, och ett av de bästa sätten att njuta av dem är gjord i utmärkt kvalitet extra jungfruolja med örter.

Denna förädlingsmetod användes huvudsakligen av familjer som hade en får eller fårbesättning. De behövde ett sätt att göra osten de producerade längre och det var den perfekta lösningen.

Denna getost, som är marinerad i olivoljeprecept, är speciellt typisk för södra Spanien och blötläggs olivolja, örter och kryddor, och sedan förvaras i kylskåpet så att smakerna av vitlök, timjan och rosmarin blir infunderad i oljan. Detta är en bra tapa att hålla i ditt kylskåp för de sista minuten-mötena. Servera osten med baguette skivor på en tallrik med infuserad olja.

Vad du behöver

Hur man gör det

Anmärkning - Använd mjuk eller halvhärdad getmjölksost (queso de cabra) för denna marinerad ost i olivoljeprecept. Observera, detta är inte cheat stil getost. Om det är svårt att hitta en getost i denna stil, prova en fårmjölksost från La Mancha (Manchego). Om du inte kan köpa dessa typer av spanska ostar kan du ersätta grekisk fetost. Viktigast är att osten du väljer för denna tapa ska vara mjuk, men det här receptet är inte lämpligt för en ost som är utspridd som gräddeost.

  1. Denna getost ost marinerad i olivolja tapas recept gör ca 8 portioner. Det kan enkelt fördubblas eller tredubblas om du köper fler glasburkar.
  2. Skala vitlöksklyftorna, sedan hakan. Placera vitlök, timjan, rosmarin och peppar i en stor glasburk som är ren och torr. Masonburkar eller pasta såsburkar fungerar bra. Häll hälften av olivoljan i burken.
  3. Skär osten i 1-tums kuber och placera dem i burk. Häll resten av olivoljan i burken för att täcka osten.
  4. Täck öppningen med en bit av vaxat papper och gummiband innan du placerar i kylskåpet, så det kommer att andas.
  5. Låt marinera i minst 24 timmar. Förvaras i upp till 3 veckor i kylskåp.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 560
Totalt fett 55 g
Mättat fett 14 g
Omättat fett 35 g
Kolesterol 40 mg
Natrium 242 mg
kolhydrater 7 g
Kostfiber 1 g
Protein 11 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)