Asparges med blandade grönsaker

Detta asparges recept kombinerar sparris med andra grönsaker i en lätt omrörning. I det här asparges receptet är "speers" förblir ljusgröna och fortfarande krispiga, aldrig soggiga eller halka. Stekt-stekt i din wok eller stekpanna, detta enkla och hälsosamma sparris recept ger dig 2-3 portioner av ditt dagliga grönsaksmål, och du kommer fortfarande att kräva mer! Innehåller en lätt omrörnings sås och massor av matlagningstips för att göra det bästa aspargesreceptet du någonsin har försökt!

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Skölj sparrisen, snäpp sedan av ändarna (dessa kommer lätt att snäppa på rätt ställe och lämnar endast de ömsta stalkarna bakom). Kassera ändarna, smörj dem eller lägg dem till hemlagad kycklingmassa.
 2. Förbered alla andra grönsaker och placera dem i separata högar nära kaminen.
 3. Gör såsen genom att omröra alla såsingredienser (förutom sesamoljan) tillsammans i en kopp. Blanda väl. Ställ koppen bredvid kaminen.
 1. Värm 2 till 3 matskedar olja i en wok (eller stor stekpanna) över medelhög värme. När oljan är varm, tillsätt sparrisen och rör stek 1 minut.
 2. Tillsätt matlagnings sherry plus morötter och svampar. Rörsteg ytterligare 1 till 2 minuter, eller tills svampen är kokta.

  Tips: När wok / pan blir torr, lägg lite vatten i stället för mer olja (1 matsked åt gången).

 3. Lägg till vårlök och paprika. Rörsteg 1 minut.
 4. Slutligen lägg till bönspirorna plus såsen. Rörsteg att kombinera (30 sekunder till 1 minut).
 5. Avlägsna från värme och drizzle sesamoljan över. Kasta för att kombinera.

  Tips: Sesamolja är en av de "friska oljorna", men om den värms upp, förlorar den allt dess näringsvärde. Så var noga med att torka den över grönsakerna i slutet när din stek är färdig.

 6. Smak test grönsakerna för salt och sötma, tillsätt mer fisksås (1 tsk till 1 matsked) om det inte är tillräckligt salt eller lite mer socker om det är för surt.

  Tips: Sparrisen (och andra grönsaker) ska fortfarande vara ganska skarpa och ljusa i färg (bortsett från provsmakning bättre betyder det att de har behållit de flesta av sina värdefulla näringsämnen också!).

 7. Servera varmt från wok. Kan ätas som är eller med thailändsk jasminris . Njut av!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 130
Totalt fett 4 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 19 mg
Natrium 1,065 mg
kolhydrater 20 g
Kostfiber 4 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)