Kokosfudge / Nariyal Barfi Recept

Indisk mat har gott om läckra, djärvt smaksatta livsmedel. Desserter och godis är inget undantag. På helgdagar finns det gott om sötsaker för att locka dina smaklökar. Kokosfudge, eller nariyal barfi, är en av dem. Kolla in detta Nariyal Barfi recept, som kommer att älskas av någon som gillar kokos.

Detta Nariyal Barfi Recept är vanligen gjord vid tillfällen som Diwali, vilket är hinduiska festival av ljus, liksom för jul.

Populära indiska efterrätter

Nariyal Barfi är bara en efterrätt som är populär i Indien. Här är några andra desserter som vanligtvis ingår i köket i Indien.

Många desserter i Indien är mjölkbaserade, såsom barfi, chena murki, narkel naru och gulab jamun. Frukt som ananas, körsbär, pistaschmandlar, mango och bananer är ofta vanliga i desserterna, såväl som kokosnöt och kokosmjölk.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm en tungpannad panna på en medelflamma och tillsätt kokosnöt, kondenserad mjölk och socker. Blanda dessa ingredienser väl och koka tills kondenserad mjölk reduceras till en fjärdedel av sin ursprungliga mängd eller märker du en fudgliknande konsistens.
  2. Tillsätt ghee och blanda det väl. Koka upp det tills ghee börjar separera från fudgen.
  3. Tillsätt kardemomspulveret , blanda väl och stäng av flamman. Tillsätt cashewnötterna och rör om.
  1. Fett sedan en stor tallrik, lägg fudgen på den och släta ut i ett tjockt lager. Täck hela ytan med de sliverade mandel- och saffransträngarna.
  2. Låt det svalna lite och skär det i kvadrater medan det fortfarande är varmt.
  3. Låt det ställa in, ta bort från fatet och förvara i en lufttät behållare.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 469
Totalt fett 27 g
Mättat fett 13 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 13 mg
Natrium 260 mg
kolhydrater 52 g
Kostfiber 6 g
Protein 10 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)